Review: MAC foundation kwast

Ellen Mac Foundation Kwast
Onlangs was het tijd voor een nieuwe foundation kwast en ik besloot om er ditmaal één van MAC aan te schaffen. Hieronder vind je mijn review van de MAC foundation kwast 190.

Product

De MAC foundation kwast 190 kost 37,00 euro. Het merk belooft dat deze kwast van professionele kwaliteit is en een mooie, onberispelijke en egale finish creëert. Je kunt het gebruiken voor aanbrengen van foundation, blush en huidverzorging.

De foundation kwast is plat, pedelvorming en loopt spits toe. De haren zijn stevig en synthetisch en de kwast is in totaal 19 centimeter lang. Als je de kwast koopt, zit deze niet in een etui of iets dergelijks. Er zit alleen een plasticje om de haren. Iets wat ik vreemd vind, want veel goedkope kwasten zitten zelfs verpakt in plastic etui.

Mac Foundation Kwast

Gebruik

Ik heb de MAC foundation kwast gebruikt met Dior Forever, dit is een vloeibare foundation. Als eerste breng ik een kleine hoeveelheid foundation aan op mijn hand en dip de kwast hier voorzichtig in. Wat mij bij het aanbrengen direct opvalt, is dat de kwast fijn in de hand ligt en dat je niet heel veel foundation nodig heeft. Verder zijn de haren zacht en kom je gemakkelijk bij moeilijk bereikbare plekjes, zoals onder je ogen en neus.

Mac Foundation Kwast haar

Resultaat

Toen ik de foundation had aangebracht zag mijn gezicht er egaal uit. De haren staan dicht op elkaar, zijn stevig en flexibel genoeg om de foundation te blenden. Qua dekking kun je variëren van licht naar vol, afhankelijk van hoe je de kwast gebruikt.

Je moet echter wel uitkijken voor een streperig effect. Dit voorkom je door niet teveel foundation in één keer te gebruiken en het aan te brengen met kleine en snelle halen. Daarnaast helpt het ook om lichtjes, meerdere lagen over elkaar aan te brengen.

Mac Foundation Kwast voor en na

De MAC foundation kwast 190 is goede basiskwast. De mooie, onberispelijke en egale finish vergt alleen wel wat oefening, tijd en geduld. Voor blenden kan een stippling foundation kwast dan ook een beter optie zijn.

Als deze MAC foundation kwast net zo lang meegaat als die van de Etos of een andere goedkoop merk, dan is het de 37,00 euro niet waard. Sommigen beweren dat het 3 à 5 jaar meegaat en als dit waar is, dan is de prijs rechtvaardigt. Dit kan ik op dit moment niet beoordelen.

MAC foundation kwast 190

Prijs: 37,00 euro

Voordelen:
+ Kan naast foundation ook andere producten aanbrengen
+ Kwast ligt fijn in de hand
+ Gebruikt weinig foundation
+ Zachte, stevige en flexibele haren
+ Komt makkelijk bij moeilijk bereikbare plekjes

Nadelen:
– Hooge aanschafprijs
– Geen verpakking
– Kan strepen achterlaten
– Moeilijk om te blenden