Slakken gezichtsbehandeling tegen rimpels

Slakken gezichtsbehandeling tegen rimpels
Levende slakken die over je gezicht kruipen, dat klinkt niet als een pretje! Toch is er in Japan een salon die slakken inzet tijdens een gezichtsbehandeling om zo rimpels tegen te gaan.

Beautysalon Ci:z.Labo in Tokio heeft een behandeling genaamd Celebrity Escargot Course op het menu staan. Tijdens deze 1 uur durende gezichtsbehandeling worden slakken op een gereinigd gezicht geplaatst en mogen de beestjes 5 minuten elke kant op bewegen. Hierna volgen nog een gezichtsmassage, een benadeling met elektrische golven en een masker.

Volgens Manami Takamura, de woordvoerster van de salon, gaat deze ongeveer 81,00 euro kostende gezichtsbehandeling met slakken rimpels tegen. Dit zou komen omdat slakkenslijm een combinatie van krachtige proteïnes, hyaluronic zuur en antioxidanten bevat. Deze stoffen helpen de huid om vocht vast te houden, dode huidcellen te verwijderen en beperken ontstekingen.

Crèmes met slakkenslijm

Overigens zijn behandelingen waarbij slakkenslijm wordt gebruikt niet nieuw. Dit werd zo’n 2.000 jaar gelden ook al gedaan. Hippocrates was één van de eersten die dit deed. Hij platte slakken en deed er zure melk bij om zo huidontstekingen te genezen.