Tip voor strakke benen: voeding


Na de tip van vorige week om door middel van beweging strakke benen te krijgen, is het nu de beurt aan de tweede tip. Voeding is erg belangrijk om op gewicht te blijven en kan er voor zorgen om strakke benen te krijgen en te behouden. De tip voor strakke benen door de juiste voeding, kan je op weg helpen!

Regelmatig eten
Strakke benen krijg je niet zonder spieren en gespierde benen krijg je niet zonder een goede voeding. Zorg er dus voor dat als je naar de sportschool gaat, je goed en regelmatig eet. Maaltijden overslaan is het stomste wat je kunt doen, omdat je lichaam dan niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgt en je sneller trek krijgt in tussendoortjes.

Groente en fruit
Het is belangrijk om de bloedcirculatie op gang te houden en dit kun je doen door genoeg groente en fruit te eten. Sinaasappels, druiven, ananas, perziken, kersen, abrikozen, kiwi’s en pruimen helpen je huid cellulitis vrij te houden. Eet ook genoeg venkel, bietjes, spinazie, aubergines en wortels, want deze groenten dragen bij aan strakke benen.

Eiwitten
De belangrijkste bouwstoffen voor je spieren zijn eiwitten. In eieren, kip, vis en kalkoen zitten eiwitten die je lichaam helpen spieren aan te maken. Sterker nog, zonder eiwitten zul je geen strakke benen krijgen. Regelmatig een glas melk drinken draagt bij aan het resultaat!