Tips om je haar te beschermen tegen regen


Ze zeggen dat het zomer is, maar dat is aan het weer helaas niet te merken. Het regent vaker dan het zonnetje schijnt en dat is ook nog eens slecht voor je haar. Daarom deze tips om je haar te beschermen tegen de regen.

Regenkapje

Een regenkapje klinkt misschien ontzettend ouderwets, maar er is tegenwoordig best hippe regenkleding, waaronder regenkapjes, op de markt. Je zou denken dat een paraplu genoeg is om je haar te beschermen, maar het beste is toch een regenkapje.

Haarlak

Door haarlak te gebruiken, blijft je haar beter in model zitten en dat is natuurlijk geen overbodige luxe met een stevige regenbui of een aardig windje tegen.

Niet föhnen

De verleiding is misschien groot, maar ga niet iedere keer je haar föhnen als het nat is. Want dat is helemaal niet goed voor je haar.

Vlechten

Je kapsel stort waarschijnlijk helemaal in als het nat wordt, daarom is het slim om je haar te vlechten. Het leuke aan vlechten is namelijk dat wanneer je het een tijdje laat zitten terwijl je haar nat is, je daarna vaak kleine krullen krijgt.

Kam

Om niet met een mislukt kapsel op de plaats van bestemming aan te komen, kun je een kam of borstel meenemen. Haal deze nog even snel door je haar en klaar ben je alweer.

Ik hoop dat je deze tips om je haar te beschermen tegen de regen niet nodig hebt, maar die kans is vrij klein in dit regenachtige land!