Tips tegen puistjes


Puistjes zijn erg hinderlijk, want niets is vervelender als je weer een nieuwe puist ziet opkomen. Vele meiden schamen zich er voor en zouden het liefst elke dag hun huid willen verstoppen onder een dikke laag make-up. Zonde, want dit verergert het alleen maar. Gelukkig is er ook wat tegen te doen. Lees hier de beste tips tegen puistjes, zodat jij ze voortaan kan voorkomen!

Paracetamol

Het klinkt misschien heel vreemd, maar uit eigen ervaring weet ik dat de ingrediënten van een paracetamol erg goed werken tegen het bestrijden van puistjes. Deze stoffen zorgen namelijk ervoor dat het de puistjes uitdroogt. Laat de paracetamol goed oplossen in een bakje water, prak het vervolgens fijn en wrijf het op de puistjes. Vervolgens moet je het minimaal een halfuur intrekken. Deze methode is huidvriendelijker dan tandpasta!

Sporten

Je zou sporten misschien niet direct associëren met puistjes, toch kun je door een uurtje flink zweten de productie van je talgklieren behoorlijk verminderen. Juist door een pittige work-out gaan je poriën open staan en voorkom je hiermee eventuele verstoppingen bij de talgklieren.

Voeding

Dat je puistjes krijgt van chocolade, is echt een fabeltje. Er is namelijk nog nooit wetenschappelijk bewezen dat je hier echt acne van krijgt. Wel is het natuurlijk belangrijk voor je huid dat je gezond en gevarieerd eet. Probeer daarom ook het aantal enkelvoudige koolhydraten te beperken. Deze zitten vaak in producten zoals witte paste en wit brood. Beperk daarnaast ook het aantal zuivelproducten.

Zinkzalf

Zinkzalf heeft in principe dezelfde werking als een paracetamol, het droogt ook de puist uit. Het voordeel van dit middel is dat het ook de roodheid wegneemt uit je gezicht. Een goedkope zinkzalf is bijvoorbeeld van het merk Sudocrème. Deze zalf is eigenlijk bedoeld voor luieruitslag, maar kun je ook gerust op je gezicht smeren. Zelf heb ik ook dit product en ik vind het echt fijn. Bovendien is deze Sudocrème verpakt in een klein potje, waardoor je het handig is om mee te nemen.

Verschoon je kussensloop

Het beste is als je elke dag je kussensloop gaat verwisselen. Zo voorkom je dat er telkens weer nieuwe bacteriën worden verspreidt. Hetzelfde geldt ook voor handdoeken.

Scrubben

Naast je huid, is het ook heel nuttig om je gezicht te scrubben. Let wel op dat je een mild product gebruikt. Zelf gebruik ik hiervoor altijd de Clean Deeper van Nivea. Deze is geschikt voor alledaags gebruik en je huid is daarna zo zacht als een babyhuidje.

Make-up

Mijn allerlaatste tip is natuurlijk het beperken van make-up. Natuurlijk wil je het liefst al je puistjes verbergen onder een dikke laag foundation, maar kijk hier mee uit. Je poriën raken er nog meer door verstopt en voor je het weet is het aantal puistjes verveelvoudigd!

Wil er nou echt niks meer werken en worden je puistjes steeds erger? Ga dan langs de huisarts.