Tips voor zomerse make-up


De zomer is in volle gang en daar hoort natuurlijk een vrolijke, zomerse look bij. Eigenlijk kun je in de zomer het beste zo min mogelijk make-up dragen, omdat het snel uitloopt als het warm wordt. Toch kunnen de meeste van ons maar moeilijk zonder make-up en daarom staan hier tips voor zomerse make-up.

Kleur

Durf eens iets anders te proberen dan wat je normaal draagt. Bij een zongebruinde huid staat een felle kleur oogschaduw vaak heel mooi. Kies daarom eens iets voor bijvoorbeeld geel, roze, blauw of groen in plaats van je gebruikelijke zwart of bruin. Wanneer je dit overdag een beetje te veel van het goede vindt, kun je het natuurlijk ook alleen doen als je ’s avonds uit gaat of een feestje hebt.

Als je echt helemaal niet van felle kleurtjes houdt, kies dan voor goud, brons, perzik of koraalkleuren. Dat staat ook heel mooi bij je zongebruinde huid. Naast het feit dat het weer eens iets anders is, ben je ook meteen heel hip bezig. De zomercollecties van beautymerken staan helemaal bol van de felle kleurtjes.

Lippen

Als je je ogen versiert met felle kleuren, hou dan vooral je lippen rustig. Kies voor een lipgloss met een beetje glans in een mooi, subtiel kleurtje of kies een kleurloze. Zorg er wel voor dat je lipgloss je lippen beschermt tegen de zon. Want zo slaa je twee vliegen in één klap zullen we maar zeggen.

Zomerproof make-up

Als je op vakantie bent of een dagje naar het strand gaat en je wilt make-up dragen, dan is zomerproof make-up de oplossing. Zo zijn er natuurlijk waterproof mascara’s, die ervoor zorgen dat je niet als een verzopen kat uit het water komt. Ook zijn er foundations met SPF die je beschermen tegen de zon.

Permanent

De zomer, de warmte en het water zijn niet goed voor je make-up en maken het er vaak niet mooier op. Een goede oplossing is daarom permanente make-up. Dan weet je helemaal zeker dat je make-up wrijf- en waterproof is.

Je wimpers laten verven kost vaak niet meer dan vijftien euro en het geeft een goed resultaat. Dit blijf je ongeveer zes weken zien, al merk je rond de vijf weken wel dat het minder wordt. Wanneer je graag eyeliner draagt, kun je dit ook laten tatoeëren. Je kunt dan kiezen voor een streepje boven of onder je oog. Na een aantal maanden vervaagt dit streepje langzaam. Beide dingen kun je vaak gewoon bij de schoonheidsspecialiste laten doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.