Verschillende soorten oogschaduw


Oogschaduw is een veel gebruikt make-up product en naast de bekende poedervorm zijn er nog twee soorten oogschaduw die vaak voorkomen. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten oogschaduw.

Poeder

De bekendste oogschaduwsoort is de poedervorm, maar ook deze is er in verschillende varianten. De meest gebruikte is de poederoogschaduw in een doosje wat je met een kwastje aanbrengt. Ook de losse poederoogschaduw is erg populair. Dit is heel fijn poeder wat vaak qua kleur een stuk intenser is dan andere oogschaduw.

Poederoogschaduw is gemakkelijk op te brengen en een groot voordeel is dat je ze goed kunt mengen met andere kleuren. Deze oogschaduw kun je zowel droog aanbrengen als vochtig. Wanneer je het vochtig aanbrengt heeft de kleur een diepere tint.

Crème

Zoals de naam al zegt is dit een oogschaduw op crème basis. Deze oogschaduw wordt meestal verkocht in een doosje of als stick, daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar in tubetjes. Een variant van de crème oogschaduw is de mousse oogschaduw. De mousse oogschaduw is ook gemaakt van crème, maar is wat luchtiger omdat de crème minder dik is.

Voordeel is dat crème oogschaduw gemakkelijk aan te brengen is met je vingers of een kwastje en vaak waterproof is. Een nadeel is dat deze moeilijker te mengen is en vaak in de lijntjes rondom je ogen trekt. Ikzelf gebruik crème oogschaduw vaak als basis en maak het dan af met een poederoogschaduw. Door de crème oogschaduw als basis te gebruiken blijft de poeder oogschaduw beter zitten en heeft een intensere kleur.

Vloeibaar

Vloeibare oogschaduw zit meestal in een flesje met een kwastje. Het kwastje is vaak erg dun waardoor je heel precies te werk kunt gaan en de oogschaduw ook als eyeliner kunt gebruiken. Vloeibare oogschaduw blijft vaak een stuk langer zitten dan de poedervorm en is daarnaast goed te mengen met andere kleuren tot een mooi geheel. Een nadeel van de vloeibare oogschaduw is dat deze net als de crème variant vaak in lijntjes rondom je ogen gaat zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.