Vervangen PIP borstimplantaten vergoed


Het vervangen van de gevaarlijke PIP borstimplantaten wordt volledig vergoed. In eerste instantie zouden verzekeraars alleen het verwijderen vergoeden, maar nu wordt plaatsing van nieuwe implantaten ook vergoed.

De koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland heeft laten weten dat het verwijderen van de dubieuze Franse PIP borstimplantaten en de plaatsing van nieuwe implantaten volledig vergoed gaat worden door verzekeraars. Het verwijderen van de implantaten werd tot nu toe bij iedereen vergoed, maar het plaatsen van nieuwe implantaten niet. Dit werd alleen gedaan bij vrouwen met kanker.

Gehele behandeling vergoed

Zorgverzekeraars kiezen er nu voor om de gehele behandeling te vergoeden, ongeacht of er sprake is van een medische of cosmetische reden. “De hele situatie is voor de betreffende vrouwen al vervelend genoeg. Zorgverzekeraars willen hen daarbij niet ook nog laten opdraaien voor de kosten van dit alles,” laat directeur Pieter Hasekamp van brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland weten.

Wat de totale kosten zijn van het vergoeden van de nieuwe borstimplantaten weet Zorgverzekeraars Nederland nog niet. In Nederland hebben ongeveer 1.000 tot 1.400 vrouwen implantaten van het merk PIP.

Leave a Reply

Your email address will not be published.