Tips voor meer volume in je haar


Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een mooie dikke bos haar op ons hoofd. Toch zijn er genoeg tips waardoor dof en futloos haar kan veranderen in een coupe vol volume.

Verzorging

De meest voor de hand liggende mogelijkheid om je haar dikker te maken is door een goede shampoo en conditioner te gebruiken. Probeer verschillende merken uit om er zo achter te komen welke shampoo een positief effect heeft op jouw haar. Naast shampoo en conditioner zijn er ook andere haarproducten zoals een mousse of serum verkrijgbaar die bijdragen aan extra volume.

Ga nadat je jouw haren hebt gewassen met de föhn en een grote ronde borstel aan de slag. Droog je haar met de föhn en rol ondertussen je haar om de borstel. Op deze manier heb je binnen no time op een simpele manier veel volume in je haar. Andere methode om vlug volume te krijgen is je haren voorover te gooien, de borstel er doorheen te halen en er wat haarlak in te sprayen, hierdoor heb je aanzienelijk meer volume, enige nadeel is dat het vrij snel weer uitzakt en daarom geen oplossing is voor op de langere termijn.

Rollers

Als je wat meer tijd hebt of graag goed voor de dag wilt komen op dat ene leuke feestje kun je jouw haren ook extra volume geven door er rollers in te draaien. Draai je natte haarlokken om de rollers heen, zet deze vast op je hoofd en droog deze met de föhn. Maak als laatst nog gebruik van haarspray om ervoor te zorgen dat jou coupe de avond glansrijk doorstaat.

Een beetje vals spelen is het wel, maar volume is door het gebruik van haarextensions gegarandeerd. Je kunt deze bij de kapper in je haar laten zetten of gebruik maken van een klem met nephaar. Door de extentsions onder je eigen haar vast te klippen krijgt je haar een opvallende volumeboost.

Kapper

Mocht het thuis niet lukken om dankzij verschillende producten en styling het gewenste volume in je haren te krijgen, kun je altijd een afspraak maken met de kapper. De kapper kan je extra tips geven die van toepassing zijn op je haar.

De kapper kan je ook adviseren over een passende haarkleur. Door een andere haarkleur te kiezen of gebruik te maken van verschillende kleuren krijgt je haar meer dimensie en lijkt het optisch dikker. Naast een nieuwe haarkleur kan de kapper je ook voorzien van een zachte permanent voor extra volume. Ook kan een goedgekozen kapsel ook wonderen doen.