Verzorging van vette huid


Als je jouw huid goed wilt verzorgen is het verstandig de huidverzorging af te stemmen op je huidtype. Hieronder lees je over de verzorging van een vette huid en hoe je deze kunt herkennen.

Herkennen

Zoals de naam al zegt voelt een vette huid ook zeer vet aan. De textuur is vaak ruw en dik en de poriën zijn duidelijk zichtbaar. De huid voelt ’s ochtends na het wassen goed aan, maar tegen de middag is deze erg vet en glanzig. Een vette huid ontstaat doordat de huid teveel talg produceert, hierdoor wordt de huid vettig en verstoppen de poriën met puistjes en mee-eters als gevolg.

Reinigen

Zorg dat je de vette huid genoeg reinigt om zo te voorkomen dat de poriën verstopt raken. Maak bij het reinigen gebruik van warm water en zeep, maar kies alleen niet al te agressieve zeepproducten. Die kunnen teveel huidvet verwijderen en daardoor kan de huid gaan schilferen. Gebruik zoveel mogelijk producten op basis van olie, deze lossen het teveel aan talg op. Kies bij een crème juist niet voor iets met olie, deze laat je huid extra glimmen.

Verzorgen

Veel mensen met een vette huid gebruiken liever geen crème omdat deze de huid nog vetter zou maken, toch kunnen ze dit beter wel doen. Een vette huid moet namelijk wel gehydrateerd worden, maak daarom gebruik van een kleine hoeveelheid matterende dagcrème. Daarnaast is het verstandig de huid regelmatig een peeling te geven en te verzorgen met een gezichtsmasker.

Een goede verzorging voor de vette huid is om ongeveer 2 keer per week gebruik te maken van een peeling. De Niveau Pure Effect Clean Deeper kost €6,59 en heeft een verfrissende werking. De peeling opent de poriën en voorkomt het ontstaan van puistjes en mee-eters.

Een dagcrème is belangrijk voor een vette huid, deze kan namelijk, mits je de juiste kiest, glimmen tegengaan. De Sebo Specific crème is heel erg geschikt voor een vette huid. De crème heeft een matterend effect en hydrateerd de huid heel de dag. Deze dagcrème is voor €5,70 te koop.

Voor een vette huid zijn modder- en kleimaskers erg geschikt, deze hebben een diep reinigende en ontslakkende werking op de huid. Hierboven zie je een masker met modder uit de dode zee van Dr. van der Hoog voor €2,09 en een moddermasker in een vrolijke kleur blauw van Montagne Jeunesse voor €2,29.