Voordelen van een liposuctie


Natuurlijk is het positieve aan een liposuctie het resultaat wat je krijgt. Maar de voordelen van een liposuctie gaan verder dan het uiterlijk.

De voordelen en de nadelen van een liposuctie moet je goed overwegen voordat je besluit om een ingreep te laten doen. Natuurlijk gaat het uiteindelijk om het lichaam dat je krijgt, maar liposuctie gaat letterlijk en figuurlijk verder dan alleen de buitenkant. Hieronder vind je de voordelen van een liposuctie.

Prijs

De prijs van een liposuctie hangt af van de hoeveelheid vet die weggehaald moet worden. Ook het aantal plaatsen waar het vet verwijderd moet worden heeft invloed op de kosten. Al met al is liposuctie door de vele klinieken een stuk goedkoper geworden en de mogelijkheid tot gespreid betalen zorgt ervoor dat het voor veel meer mensen mogelijk is om een liposuctie te laten doen. Hoewel er dus nog steeds een prijskaartje hangt aan een cosmetische ingreep, is dit toch betaalbaar geworden.

Snel resultaat

Met een cosmetische ingreep heb je snel een groot resultaat. Normaal gezien zou je heel lang moeten sporten om zoveel af te vallen, met een liposuctie ben je in 1 keer een hoop gewicht kwijt. Enkele dagen na de operatie neemt de zwelling af en zie je hoeveel slanker je bent. Dit is niet te behalen met sporten, pillen of welke crème dan ook.

Plaatsen

Een liposuctie kan op verschillende plaatsen op je lichaam worden uitgevoerd. Zo kun je dus ook de plaatsen aanpakken waar het vet niet weg gaat door te sporten. Vooral op je heupen kan vet behoorlijk hardnekkig zijn en dit gaat bijna niet meer weg. Met liposuctie is dat wel mogelijk, je kiest dan zelf hoeveel vet er weggehaald wordt en op welke plaats.

Gezondheid

Soms is een liposuctie de enige manier om van overtollig vet af te komen. Overgewicht is niet goed voor je gezondheid, dus als je niet anders kan is liposuctie een manier om van kilo’s af te komen. Met een gezond gewicht voorkom je hart- en vaatziektes en andere lichamelijke ongemakken.