Wat je nog meer kunt doen met nagellak


Normaal gesproken gebruiken we nagellak voor onze nagels. Je kunt nagellak echter ook voor hele andere dingen gebruiken. Daarom vind je hieronder een overzicht van wat je nog meer kunt doen met nagellak.

Ladder

Deze kende je misschien al! Heb je een beginnende ladder in je panty en wil je voorkomen dat deze verder uitscheurt? Smeer het begin en uiteinden van de ladder in met nagellak. De nagellak zorgt ervoor dat de ladder niet verder uitscheurt.

Afgevende sieraden

Sommige sieraden, voornamelijk ringen, geven bruin af op de huid. Wanneer je de binnenkant van de ring insmeert met een blanke nagellak zal het sieraad niet meer afgeven op je huid. Breng een nieuw laagje aan wanneer het vorige afbegint te bladderen.

Sterretje in de autoruit

Wanneer er in sterretje in de autoruit komt kan dit niet altijd meteen gerepareerd worden. Wanneer je beide kanten van het sterretje insmeert met blanke nagellak kan dit ervoor zorgen dat het sterretje minder snel scheurt. Het is alleen geen definitieve oplossing, daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk een professional naar de ruit te laten kijken.

Schroef vastmaken

Heb je last van een schroef die, ondanks dat je hem steeds opnieuw vastdraait, losgaat. Smeer de eerstvolgende keer dat je hem terugschroeft dan in met nagellak. Wanneer de nagellak opdroogt zal de schroef beter blijven zitten.

Waterproof

Mocht je een bepaalde tekst waterproof willen maken, bijvoorbeeld het adres op een envelop wanneer je deze op een regenachtige dag verstuurt, dan kun je hiervoor blanke nagellak gebruiken. Zorg dat de tekst goed droog is en breng een heel dun laagje nagellak aan op het papier. Laat dit goed drogen.

Wratten verwijderen

Het schijnt dat als je een wrat een week lang insmeert met nagellak deze uitdroogt en na een tijd verdwijnt. Ikzelf vraag me af of dit echt werkt, maar het is altijd het proberen waard. Als je dit gaat proberen zou ik wel gebruik maken van blanke nagellak, een roodgeverfde wrat lijkt me niet zo charmant!