Zelf wortelolie maken


Wortelolie kun je gebruiken tijdens het zonnen om mooi bruin te worden of als kalmerende en herstellende verzorging na het zonnen. Het fijne is dat je wortelolie heel makkelijk zelf kunt maken.

Ingrediënten:

  • 10 wortels
  • 500 ml sesam- of zonnebloemolie

Wortelolie maken

Schil 5 wortels en snijd ze in plakjes. Om de wortels goed schoon te krijgen kook je ze eerst in een pan zonder deksel en spoel je ze af met koud water. Doe de wortels in een luchtdicht bakje met de olie en zet deze een week lang op een warme zonnige plaats in huis. Roer er af en toe in. Na een week schep je de wortels eruit en vervang je deze door 5 nieuwe wortels, die je op dezelfde manier zijn behandeld en deze laat je ook weer een week trekken.

Filter dan de olie door een zeef, waarbij je de wortels platdrukt om er zo veel mogelijk olie uit te krijgen. Filter het daarna nogmaals door een schone, vochtige theedoek. Als het goed is heeft de olie een mooie oranje kleur. Bewaar het in een goed afsluitbare verpakking.

Gebruik

De wortelolie meng je met zonnebrandcrème om een mooi bruin tintje te krijgen. Het is erg geschikt om de huid te herstellen en kalmeren, dus het is ook fijn om gemengd met een crème te gebruiken als aftersun. Let op! Wortelolie kleurt de huid, daarom raad ik je aan het altijd te mengen met een crème.

Leave a Reply

Your email address will not be published.