Zonnen is verslavend


Kun jij ook niet wachten totdat je weer dagen, of beter gezegd weken, achter elkaar kunt zonnen? En word je helemaal blij als je er alleen al aan denkt? Dat is niet zo gek want zonnen is namelijk verslavend.

Zonnen is zelfs zo verslavend, dat je het kunt vergelijken met een rook- of alcoholverslaving. Professor Gerald Piérard van het universitair ziekenhuis van Luik in België deed onderzoek naar zonverslaving. Uit het onderzoek is gebleken dat zon net zo verslavend is als alcohol en sigaretten.

Dat zonnen zo verslavend is komt doordat zonnestralen je een plezierig gevoel geven. Dit gevoel wordt dan steeds vaker door je hersenen gevraagd, waardoor er een verslaving opkomt. Toch vind ik de mening van professor Gerald Piérard wel aan de overdreven kant. Hij zegt namelijk dat je maar beter nooit met zonnen kunt beginnen, omdat afkicken lastig is.

Ach, zolang je je maar goed insmeert en niet te lang in de zon blijft liggen, kan een klein beetje zonverslaving volgens mij geen kwaad. Want zeg nou zelf, wie komt er nou een hele zomer door zonder te zonnen?

Maar zon wel met mate, want je wilt er niet zo uit komen te zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published.