Avocado als beautyproduct


Eerder schreef ik al over hoe je komkommer kunt gebruiken als beautyproduct, deze keer is het de beurt aan de avocado. De avocado behoort tot de vruchten en bevat veel belangrijkste stoffen als vitamine E en onverzadigde oliën en is daarom erg handig als beautyproduct. 

Gezicht

Avocado is als beautyproduct erg geschikt om zelf een gezichtsmasker van te maken. De vitaminen en mineralen uit deze vrucht dragen namelijk bij aan het verbeteren van de structuur een elasticiteit van je huid. Pureer een avocado en breng het mengsel aan op je gezicht. Laat het masker ongeveer 10 minuten intrekken en spoel het dan af met lauw water. Wanneer je dit regelmatig doet wordt je huid een stuk frisser, zachter en strakker. Wel is het belangrijk dat je gebruik maakt van een rijpe avocado, de vrucht is namelijk dan een stuk zachter en smeert beter uit.

Ogen

Last van wallen of donkere kringen onder je ogen? Snijd een avocado in dunne plakjes en leg deze onder je ogen. Na een kwartiertje mag je de plakjes verwijderen en je huid reinigen met water. Als het goed is je huid nu een stuk frisser en stralender.

Haar

Avocado is niet alleen geschikt voor je gezicht maar ook voor je haar. Net als bij het gezichtsmasker moet je een rijpe avocado prakken. Voeg aan de gepureerde avocado een eierdooier en wat olijfolie toe om je haar extra zacht te maken. Verdeel het mengsel goed over je haar en laat dit goed intrekken. Na 25 minuten kan je het masker uitspoelen en je haar wassen zoals je normaalgesproken ook doet. Het avocadomasker zorgt voor ongelooflijk zacht en glanzend haar.

Handen

Een avocado als beautyproduct is niet alleen geschikt als masker, je kunt er ook heel goed een verzorgende handscrub van maken. Pureer wederom een rijpe avocado en voeg er een aantal lepels havermout, een ei en wat citroensap aan toe. Scrub je handen met het mengsel en laat het daarna eventjes intrekken. Na ongeveer 10 minuten is het tijd om je handen af te spoelen en droog te maken. Je handen zijn nu gescrubt en verzorgd en voelen erg zacht aan.

Voeten

Als laatst is avocado ook een goed middel tegen vermoeide voeten. Pureer een avocado en masseer deze op je voeten, laat het ongeveer 15 minuten zitten voordat je het afspoelt. Ook als je last hebt van gebarsten hielen biedt avocado een uitkomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.