Beauty weetjes over henna


De meeste van ons zullen henna voornamelijk kennen van de hennatatoeages die je vaak op vakantie kan laten zetten. Je kunt henna echter voor meer dingen gebruiken en daarom vind je hier een aantal beauty weetjes over henna.

Henna is een groen poeder wat een rode kleur afgeeft, het poeder is afkomstig van de hennastruik. Vooral in Arabische, Afrikaanse en Indische culturen wordt er veel gebruik van gemaakt. Daar is het de traditie om handen en voeten met henna te versieren ter gelegenheid van een belangrijk feest zoals een huwelijk of geboorte.

In Nederland wordt henna voornamelijk gebruikt voor het verven van haar. Omdat het een natuurlijk goedje is dat het haar voedt en geen schadelijke stoffen zoals ammoniak bevat is het verven met henna een goed alternatief voor de normale haarverven. Henna zorgt ervoor dat je haar een stuk dikker wordt en laat je lokken glanzen.

Henna als haarverf

Wil je je haar rood, bruin of zwart verven, dan is henna hier prima geschikt voor. Je koopt henna bij een natuurwinkel. Wanneer je de verf hebt gemengd is het belangrijk dat je deze goed laat intrekken, bij andere haarkleurringen hoeft dit meestal maar 30 minuten, bij henna duurt het een aantal uur voordat je het kunt uitspoelt. De kleur wordt overigens pas echt goed zichtbaar naar een paar dagen, dan is de kleur volledig in je haar getrokken.

Wat wel wordt afgeraden is je haren met henna verven wanneer je al gebruik hebt gemaakt van een normale kleuring. De henna heeft dan een andere uitwerking en als je pech hebt wordt je haar groen, oranje of een andere kleur die je liever niet wilt.

Heb jij ervaring met het gebruik van henna?

Leave a Reply

Your email address will not be published.