Beautyrituelen van vrouwen uit de geschiedenis


Als jij je ook wel eens hebt afgevraagd wat vrouwen vroeger deden om hun huid mooi en gezond te houden, dan is dit het artikel voor jou. Hieronder lees je namelijk meer over de beautyrituelen van verschillende vrouwen uit de geschiedenis.

Druiven en honing als gezichtsbehandeling

Cleopatra had als Egyptische schone heel wat verschillende beautyrituelen. Een hiervan was een gezichtsbehandeling met druiven en honing, die zij vooral gebruikte wanneer haar gezicht iets te lang was blootgesteld aan het felle zonlicht. Druiven bevatten antioxidanten die de huid helpen om er gezonder uit te zien. Honing is ook een natuurlijk antioxidant en het hydrateert de huid. Daarbij kan het de genezing van wondjes stimuleren. Voor deze gezichtsbehandeling hoef je simpelweg een kopje druiven te mixen met een theelepel honing. Dit mengsel breng je aan op het gezicht, om het hierna ongeveer 15 minuten te laten zitten en tot slot reinig je de huid met water.

Azijn als gezichtsreiniger

Een ander beautyritueel dat werd beoefend door Cleopatra en andere Egyptische schoonheden, was het gebruiken van appelcider azijn als een gezichtsreiniger. Hierdoor werd de pH-balans van de huid in evenwicht gebracht en gingen ze onzuiverheden tegen. Als je dit thuis zelf wilt proberen, hoef je simpelweg wat van de azijn te mengen met een even grote hoeveelheid warm water. Het mengsel dep je daarna met iets als een washandje op het gezicht. Het beste kun je de huid op de natuurlijke manier laten drogen, ofwel zonder handdoek.

Een kruidenbad

Om te ontspannen namen vrouwen uit de vroegere tijden vaak een bad in verschillende kruiden. Hieronder is het kruidenbad van Marie Antoinette erg bekend. Om deze na te bootsen voeg je 2 eetlepels gedroogde kleine tijm en echte tijm toe aan een pan met water. Hierbij komen nog 2 eetlepels gedroogde laurier en tuinmarjolein. Deze kruiden breng je aan de kook en daarna laat je ze nog ongeveer 10 minuten sudderen. Wanneer het brouwsel is afgekoeld, kun je het bij het warme badwater gieten. Voeg als laatste nog een kopje fijngemalen zeezout toe en zo geniet je als resultaat van een heerlijk klassiek kruidenbad.

Geparfumeerde lakens

Vrouwen uit de oudheid waren gek op lekkere luchtjes. Net als jij en ik, hielden ze er van om overdag parfum te dragen. Voor de romantische nachten met hun geliefde gingen ze echter nog een stapje verder en werden ook de lakens geparfumeerd. Zo voelden zij zich extra mooi en vrouwelijk. Een tip hierbij is wel, om niet te kiezen voor een hele zware lucht. Meng hiervoor in de plaats wat water met een aantal druppels pure etherische olie en spray dit over je beddengoed. Voor degenen die het echt op traditionele wijze willen doen, is de geur van kaneel een aanrader. Dit was namelijk het favoriete aroma van de klassieke vrouw.

Een bad met melk

Cleopatra was wat betreft beautyrituelen duidelijk een trendsetter en dit blijkt maar weer al te goed uit haar beroemde melkbad. Zo volgende onder andere Koningin Elizabeth I en Elisabeth van Beieren het voorbeeld van deze vrouwelijke farao, door regelmatig te baden in een bad gevuld met water en melk. Hiermee hielden ze hun huid stralend en gezond, doordat de combinatie van het warme water en de melk de huid hydrateerde. Daarbij hielp het ook om dode huidcellen te doen verwijderen. Om optimaal te genieten van een melkbad kun je er een paar druppeltjes lavendelolie bij doen. Dit helpt je namelijk om nog meer te ontspannen.

Baden in wijn

Mary I, de vroegere koningin van Schotland, had een erg opmerkelijk beautyritueel. Voor haar was het namelijk de gewoonte om te baden in wijn. Zo zorgde deze koningin ervoor dat haar huid er jong en fris uit bleef zien. Wil je dit zelf een keer proberen, dan hoef je heust geen hele fles wijn leeg te gieten in de badkuip. Met een glaasje wijn in het badwater kan de huid namelijk ook al een stukje strakker aanvoelen.

Eiwit als gezichtsmasker

Iets wat vandaag de dag nog steeds door velen wordt gebruikt, is eiwit als een gezichtsmasker. Koningin Elizabeth I van Engeland was hier ook een grote fan van. Het schijnt dat je met dit masker onder andere acne en een rode huid kan tegengaan. Om dit uit te proberen hoef je enkel een ei te breken en het eiwit te scheiden van de dooier. Het eiwit smeer je over je gezichtshuid en laat je ongeveer 10 minuten intrekken. Hierna hoef je jouw gezicht alleen nog even af te spoelen met warm water. Zo zie je maar, het hebben van een mooie huid hoeft helemaal niet veel te kosten.

Foto via Pinterest