Bijzondere wereldwijde beautytips


Iedere cultuur gebruikt andere verzorgingsproducten om er zo mooi mogelijk uit te zien. In sommige landen houden ze er vreemde ritualen op na, terwijl we van andere kunnen leren. Hier vind je een aantal bijzondere wereldwijde beautytips.

Rusland

In Rusland ondergaan mensen graag een venik massage. Hierbij word je gemasseerd in een sauna met berkentakken. De huid wordt behandeld met verschillende klop- en scrubtechnieken. De bloedsomloop wordt gestimuleerd, waardoor alle afvalstoffen vrijgemaakt worden. Het reinigt de huid en versnelt de genezing van wonden en krassen. In sommige Nederlandse kuuroorden kun je ook deze behandeling boeken.

China

Het is niet zo bekend als de Chinese acupunctuur, maar de guasha massage is erg populair onder Chinezen. Bij deze massage worden alle aandoeningen zogenaamd weg geschraapt met een steen. Deze traditionele massage werkt bevorderend voor de bloedsomloop en stofwisseling, wat natuurlijk een positief effect heeft op je uiterlijk. Ook vermindert deze behandeling stress, vermoeidheid en zorgt het voor ontspanning. Toch zou je dat niet zeggen als je ziet hoe je eruit ziet na de guasha massage.

Italië

In Italië staat de olijfolie niet alleen in de keuken, maar ook in de badkamer. Olijfolie kan voor veel meer dingen gebruikt worden. Je kunt er bijna al je lichaamsdelen mee insmeren. Het werkt vochtinbrengend en maakt je huid soepel. Ook kun je olijfolie goed gebruiken bij een pedicure of manicure. Het werkt namelijk tegen droge, gescheurde en pijnlijke nagelriemen.

Egypte

Een bad met melk en honing is al een heel oud recept. Dit was tevens het beautyritueel van Cleopatra. Het melkzuur werkt als milde exfoliant en verwijdert dode huidcellen. Honing heeft het vermogen om je huid te verjongen en voeden. Daarnaast werkt het ook goed tegen een droge huid. Wil jij ook ontspannen in een bad van melk en honing? Dan hoef je niet naar de supermarkt om dozijnen melk in te slaan. Tegenwoordig zijn er ook badproducten van melk en honing te koop.

Filippijnen

Aloë Vera is een wondermiddel dat in veel beautyproducten verwerkt is. In de Filippijnen gebruiken vrouwen dit ingrediënt om sterk haar te krijgen. Dit doen ze door hun hoofd in te masseren met Aloë Vera gel. Ook voor een droge huid hebben zij een natuurlijke oplossing. Een mengsel van gember en limoenbladeren werkt volgens Filippijnse vrouwen vochtinbrengend.

Leave a Reply

Your email address will not be published.