Het geheim achter glanzend haar


Elke vrouw wil het liefst mooi glanzend haar. Het staat niet alleen verzorgend, maar het is ook erg mooi. Helaas hebben veel vrouwen vaak last van dof haar, wat moeilijk te behandelen is. Wat is het toch het geheim achter glanzend haar? Ik ga het aan jullie verklappen!

Natuurlijk zijn er vele oorzaken achter pluizig haar. Over het algemeen ontstaat het, zodra je haar niet meer in staat is om vocht op te nemen of vast te houden. Hierdoor krijg je doffe lokken en gaat het pluizen. Toch is een bos glanzend haar voor iedereen weggelegd. Lees hier het geheim achter glanzend haar.

Wassen

Allereerst moet je niet te vaak je haar gaan wassen. Hierdoor droog je haar nog meer uit. Twee of drie keer in de week is daarom ook voldoende. Je kunt ook beter je haar uitwassen met koud water. Hierdoor gaan je lokken meer glanzen.

T-shirt

Gebruik niet een handdoek, maar droog je haar met een T-shirt. Let wel op dat je haar niet gaat schuren tegen het shirt, maar dat je het ermee dept. Hierdoor raakt je haar minder beschadigd.

Haarmaskers

Naast shampoo, is het ook belangrijk om een haarmasker te gebruiken. Beperk dit wel tot maximaal twee keer per week, anders worden je lokken weer te vet. Zelf gebruik ik er één van John Frieda, die ik zelf erg fijn vind. Daarnaast hoef je dit masker ook hooguit maar vijf minuten laten intrekken, in tegenstelling tot vele anderen.

Biergistpillen

Bier doet echt wonderen voor je haar. Het geeft je haar veel volume en nog belangrijker, je lokken gaan er heel mooi van glanzen. Biergistpillen bevatten veel ingrediënten die ervoor zorgen dat je haar meer gaat stralen. Een nadeel hiervan is wel dat het langer duurt, voordat je pas resultaat begint te zien. Een voordeel is wel dat het niet alleen je haar sterker maakt, maar ook gaat glanzen.

Keramische krultang of stijltang

Als ik last heb van pluis haar, krul ik het vaak met mijn krultang. Hierdoor vallen mijn doffe lokken minder op. De hitte van een tang is natuurlijk niet goed voor het haar, maar tegenwoordig zijn vele krul en stijltangen voorzien van keramische platen, wat er voor zorgt dat je haar gaat glanzen. Bovendien beschadigt dit veel minder je haar, dan bij een gewone tang. Zo hoef je jouw lange lokken niet te verbergen onder een knot en het staat ook nog eens erg verzorgend!

Voeding

Net zoals bij acne, is ook de gezonde voeding erg belangrijk voor het haar. Eet vooral veel producten die veel vitamine B bevatten. Als je niet dol bent op fruit, kun je eventueel ook vitamine B supplementen slikken. Net zoals bij de biergistpillen, duurt het ook hierbij een tijd voordat je resultaat gaat zien.