Groen haar door chloor wat nu?


Het is heerlijk om even af te koelen in het zwembad als het buiten warm is, maar erg goed voor je haar is het niet. Het chloor in het zwembad kan zorgen dat je haar er groenig uit gaat zien. Als je last krijgt van groen haar door chloor dan kunnen de volgende middeltjes helpen.

Tomaat

Het bekendste middeltje om de groene gloed uit je haar te krijgen is tomaat. Je kunt hiervoor ketchup of tomatensap gebruiken, dit even in laten trekken en het daarna weer uitspoelen.

Citroen

Het zuur in citroensap zorgt ervoor dat de groene tint uit je haar verdwijnt. Hier geldt ook, even in laten trekken en weer uitspoelen.

Baksoda

Als je last hebt van groen haar door chloor dan kun je ook kiezen om baksoda te mengen met shampoo. Hiermee was je je haar net als normaal, maar je laat het mengsel van shampoo en baksoda iets langer intrekken.

Aspirine

Mocht je alle bovenstaande middeltjes niet bij de hand hebben, dan lukt het ook met aspirine. Los 3 aspirientjes op in een glas met warm water. Laat je haar 15 minuten weken in het mengsel en spoel het uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.