Hoe een goede nachtrust invloed heeft op je uiterlijk

Hoe een goede nachtrust invloed heeft op je uiterlijk

Weet je wat het beste verzorgingsmiddel is voor je uiterlijk? Goed slapen! In letterlijke zin kunnen we stellen dat je van slapen mooier wordt. Of, andersom: van weinig slapen zal je uiterlijk beslist te lijden hebben. Brits onderzoek toont zelfs aan dat mensen die ruim negen uur slaap per nacht pakken, vaker te horen krijgen dat ze er mooi uitzien dan mensen die minder slapen. Overtuigd? Lees dan vooral verder!

Opladen

Overdag zijn we aan het werk, spannen we ons in voor een sport of hobby en verbruiken we dus energie. Tegelijk stellen we ons lichaam bloot aan weer en wind, waardoor ons uiterlijk heel wat te verduren krijgt. De nacht is bedoeld om het lichaam weer op te laden. Niet alleen in mentale zin (je bent opgewekter en zorgelozer wanneer je goed geslapen hebt) maar ook fysiek. Je ogen staan mooi helder, je haren en nagels glanzen meer, je huid vertoont minder rimpels, enzovoort. Maar om goed te kunnen opladen, is het belangrijk dat je voldoende comfortabel kunt slapen.

Het juiste bed

Elke slaper heeft zijn eigen specifieke wensen en behoeften. We zijn allemaal anders gebouwd en het bed waarop je slaapt, moet jouw lichaam zo goed mogelijk ondersteunen. Wanneer je een bezoek brengt aan de boxspring outlet van Bedding Discounter, zul je zien dat er heel wat verschillende mogelijkheden zijn. Een boxspring is een compleet slaapsysteem, bestaande uit een box met veren, daarop een matras en dáárop een topmatras. Zo lig je lekker hoog, hetgeen het in- en uitstappen vergemakkelijkt. De kwaliteit van de veren en van het matras zijn doorslaggevend in de mate van slaapcomfort.

Hoe kies je een matras

Bij het aanschaffen van een boxspring wordt het matras standaard meegeleverd. Kies je echter voor een ledikant met bijvoorbeeld een lattenbodem of spiraalbodem, dan kun je zelf een keuze maken uit de diverse soorten matrassen. In de matrassen outlet vind je onder meer matrassen van koudschuim en latex, maar ook bijvoorbeeld met een vulling van bamboevezels. Al die verschillende soorten matrassen hebben elk hun eigen specifieke eigenschappen. Belangrijk is dat een matras je wervelkolom de juiste ondersteuning biedt, zodat je lichaam daadwerkelijk de kans krijgt om tot rust te komen.

Regelmaat

Natuurlijk ben je er niet met alleen een goed bed. Zorg voor een regelmatig slaapritme, door elke dag op dezelfde tijden naar bed te gaan en op te staan.