Hoe kies je de juiste skincare voor jou?

Hoe kies je de juiste skincare voor jou?

Het is algemeen bekend dat skincare erg belangrijk is om een mooie, gezonde en vitale huid te houden. Door skincare blijft je huid in een goede conditie, maar daarnaast verwijder je ook het vuil dat dagelijks op jouw huid komt. Bovendien blijft je make-up mooier en langer zitten als je je huid goed verzorgt en zul je een mooie glow hebben. Genoeg redenen dus om goed voor je huid te  zorgen en de juiste skincare producten te gebruiken. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want welke producten zijn geschikt voor jouw huid? In dit artikel zullen we een aantal huidtypes en de daarbij behorende geschikte producten bespreken.

Een skincare-routine

Wanneer je het hebt over skincare is het belangrijk dat dit een routine wordt die je twee keer per dag zult doorlopen. Zo haal je voordat je gaat slapen je make-up eraf en reinig je je huid grondig. In de ochtend maak je je huid ook weer schoon en bereid je het voor op het aanbrengen van make-up. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een gehele skincare lijn aan te schaffen van een bepaald merk. Het voordeel hiervan is dat alle producten goed bij elkaar passen, waardoor je zeker weet dat je je huid goed reinigt. Zo kun je bijvoorbeeld producten van The Ordinary bij Douglas aanschaffen, waardoor je een perfecte skincare routine hebt. Je kunt bij deze producten bijvoorbeeld nog een keuze maken voor een serum per huidtype, waardoor de skincare routine perfect past bij jouw huid. 

De volgorde van jouw skincare-routine

Bovendien is de volgorde van jouw skincare-routine erg belangrijk. Zo begin je met een cleanser om alle make-up, overtollig talg en ander vuil van je huid te verwijderen. Vervolgens is het gebruiken van een toner erg belangrijk om de laatste restjes vuil te verwijderen, maar daarnaast ook je poriën te sluiten en te verminderen. Daarna is het tijd om een serum aan te brengen. Een serum is erg belangrijk, aangezien het dieper doordringt in de huid en hierdoor ook een specifiek probleem kan aanpakken. Een merk als The Ordinary staat bekend om een breed scala aan serums, zodat er altijd een geschikt serum is voor jouw huid. Vervolgens is het tijd voor een oogcrème, gevolgd door een moisturizer of dagcrème. Daarna wordt er een olie gebruikt, welke past bij het serum. Hierdoor creëer je het ultieme effect en zal je huid stralen. Tot slot kun je er nog voor kiezen om een product met SPF aan te brengen, als dit niet al in je dagcrème zit, om je huid te beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB zonnestralen.