Hoe organiseer je je beauty collectie in je beautykamer?

Hoe organiseer je je beauty collectie in je beautykamer?

Wat is er nou leuker dan het hebben van een beautykamer? Een hele kamer waar je je lekker kan optutten en even tot rust kan komen. Natuurlijk gaat tot rust komen een stuk makkelijker als je niet omringd bent door rommel en chaos. In deze blog lees je alle tips en tricks om jouw beautykamer te organiseren, zodat jouw beautykamer de meest rustgevende plek in huis wordt. 

Begin met een systeem

Om te kunnen beginnen met organiseren moet je weten wat je waar wil opbergen. Ga je voor een ladekastje met je make-up en een dressoir voor je skincare? Of vul je een rek met al je beautyproducten zodat je alles mooi kan tentoonstellen. Je kan er ook voor kiezen om losse planken op te hangen aan de muur en zo je producten op te bergen. Hoe je het ook doet, het is belangrijk om na te denken over een handig systeem. Je wil je dagelijkse producten natuurlijk bij de hand hebben, dus je kan ook kiezen voor een kleine rekje op je make-up tafel. 

Meubilair is de sleutel tot succes 

Je dierbare beautyproducten moeten natuurlijk een goed plekje krijgen, deze leg je niet zomaar in een doos of op de grond. Dit is een klus voor mooie, kwalitatieve meubels. Je wil je producten makkelijk en overzichtelijk kunnen opruimen en daarnaast moet het er ook nog eens leuk uitzien. Je mooiste producten worden natuurlijk tentoongesteld op een leuke set bijzettafels met wat mooie accessoires erbij. Daarnaast heb je ook een grotere kast nodig waar je al je producten overzichtelijk in kan opslaan. Hiervoor is een ladekast, opbergrek of dressoir bijvoorbeeld heel handig. Dan heb je voldoende ruimte voor je lipgloss, lippenstift, skincare, blush en oogschaduw. 

Ruim regelmatig op 

Een beautykamer wordt veel gebruikt, en na het creëren van een uitgebreide make-up look heb je niet altijd zin om nog op te ruimen. Daarom is het belangrijk om regelmatig even een momentje te nemen om de orde te herstellen in je beautykamer. Zet alles weer terug op de plek waar het thuishoort en kijk welke producten niet meer goed zijn. Nog een tip: gebruik labels om je producten te organiseren. Zo kun je in één oogopslag zien wat op welke plek staat en waar je producten thuishoren. Dit scheelt een hoop tijd en rommel met het zoeken van je favoriete beautyproducten. 

Hou het simpel

Een babykamer moet vooral een fijne plek zijn; je wilt er lekker kunnen ontspannen en tot rust komen. Soms denk je dat je daarvoor heel veel dingen nodig hebt, zoals vaasjes, kaarsen, lijstjes en allerlei andere leuke accessoires. Dit kan natuurlijk allemaal, maar de 

truc is om het simpel te houden. Maak je decoraties persoonlijk met foto’s van jou en je vriendinnen, lijstjes met inspirerende quotes of andere dingen die je opvrolijken. Hou je tot de essentials om de orde te bewaren en het opruimen makkelijk te maken.