How to: French Manicure


Misschien zijn jouw nagels van zichzelf al mooi wit aan het uiteinde. Maar bij veel vrouwen is dit niet zo. Met een French Manicure krijg je verzorgde, nette nagels. Daarom vind je hieronder een How to voor een French Manicure.

Nette verzorgde nagels met een French Manicure, daarvoor hoef je niet de deur uit. Met de foto’s hieronder kun je zelf aan de slag om je nagels van een mooi wit randje te voorzien.

Benodigdheden

  • Nagellakremover
  • Wattenschijfjes
  • Wattenstaafje
  • Nagelvijl
  • Lichtroze French Manicure nagellak
  • Witte French Manicure nagellak
  • Glanzende topcoat

Stap 1

Als eerste, is het belangrijk dat je je nagels schoon maakt. Met nagellakremover verwijder je niet alleen restjes nagellak, maar ook vettigheid van je nagels. Daardoor blijft je nagellak straks beter zitten. Vijl je nagels in een vorm die je mooi vindt. Rond, ovaal of vierkant, het kan allemaal. Zorg er daarna voor dat je alle spullen bij de hand hebt zodat je straks niets hoeft te gaan pakken met je net gelakte nagels.

Stap 2


Lak je nagels met de lichtroze nagellak. Ik gebruikte hiervoor een lichtroze nagellak van Catrice uit de French Manicure serie. Op de foto zie je 1 laagje, maar als je het mooi vindt kun je natuurlijk ook meerdere laagjes aanbrengen. Laat de nagellak daarna goed drogen.

Stap 3


Als de lichtroze lak droog is, kun je beginnen met de witte tips. Je kunt hiervoor een speciale tip painter gebruiken met een klein kwastje, maar met een gewoon kwastje gaat het ook prima. Ik gebruik hier een nagellak van Herome, White or Without. Zorg ervoor dat je handen op de tafel steunen als je de witte tips maakt, zodat je makkelijk een rechte lijn kunt trekken. Als je moeite hebt met het maken van een rechte lijn, kun je je nagels afplakken met speciale French Manicure strips of met een stukje plakband. Probeer om in 1 keer een mooie rand te maken. Gebruik het wattenstaafje om kleine foutjes weg te halen. Laat ook je tips weer goed drogen.

Stap 4

Breng 1 of 2 lagen topcoat aan over je nagels. Laat de lagen tussen elkaar goed drogen, zodat je geen luchtbelletjes in je French Manicure krijgt. Op deze manier blijven je nagels langer mooi en zullen de witte tips er langer netjes op blijven zitten. Ik gebruik hier een glanzende topcoat van Catrice die snel droogt. Zorg ervoor dat je ook de topcoat nog goed laat drogen.

Eindresultaat


En klaar zijn je nagels! Als de lak goed gedroogd is, kun je natuurlijk weer alles doen. Als je wilt dat je nagels echt lang mooi blijven, kun je na twee dagen opnieuw een laagje topcoat aanbrengen. Het oude laagje topcoat is er dan bijna af, maar de witte tips eronder nog niet. Met een extra laagje topcoat kunnen je nagels weer even tegen een stootje.