Indruk maken tijdens de eerste date: zo bereid je jezelf voor

Indruk maken tijdens de eerste date: zo bereid je jezelf voor

Niets is zo spannend dan het hebben van een eerste date. Er gaan zoveel gedachtes door je heen, je hoopt het juiste te zeggen en zit mijn haar wel goed? Tijdens de voorbereiding van je allereerste afspraakje met iemand die je leuk vindt, kun je ongetwijfeld nog wel een aantal tips gebruiken. Je leest ze hieronder!

Een frisse verschijning

Advies nummer 1: zorg dat je uitgerust op de afgesproken locatie verschijnt! Je wil alle energie in je date stoppen en dat helpt niet als je je moe voelt of constant aan het gapen bent. Door je frisse blik kun je bovendien scherp en kritisch blijven: dat zal je ongetwijfeld nodig hebben tijdens je eerste afspraakje.

Besteed aandacht aan je uiterlijk

Kom daarnaast goedverzorgd voor de dag. Uiteraard hoef je niet over the top te gaan, niemand vraagt je om een modeshow te lopen. Er zijn echter wel een aantal dingen die het verschil kunnen maken. Spuit bijvoorbeeld je favoriete geurtje op. Wedden dat de persoon in kwestie elke keer als hij of zij deze geur ruikt, aan jou zal denken? Kleed je daarnaast waar jij je prettig in voelt. Steek je haar leuk op, breng een extra laagje mascara en lipgloss aan en maak je outfit af met wat bijpassende accessoires. Hij of zij waardeert het enorm als je je best hebt gedaan. Dat zie je meteen!

Empathie tonen

Ook tijdens de date is er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Luister bijvoorbeeld naar wat je date te zeggen heeft en vraag door. Op die manier leer je niet alleen iemand beter kennen waardoor je in kan schatten of degene bij je past of niet, maar daardoor laat je ook zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in de ander. Niets is zo vervelend dan wanneer iemand alleen maar over zichzelf aan het praten is (of nog erger: exen!).

Lachen

Wat verder niet onbelangrijk is: lach! Als we lachen, worden we aantrekkelijker gevonden. Lach om zijn of haar grapjes en als iets anders je aan het glimlachen brengt; laat het zien! Het zorgt bovendien voor een goede sfeer tussen jullie.

Wellicht heb je het al tot in den treuren gehoord, maar misschien wel de belangrijkste tip: wees jezelf. Jij bent uniek en origineel. En als hij of zij je niet leuk vindt zoals je bent, dan is dat niet jouw probleem. Je hoeft je niet anders voor te doen dan dat je werkelijk bent. En zeg nu zelf: wat is er makkelijker om gewoon jezelf te zijn? Niemand is perfect, ook niet degene die straks tegenover je zit. ­čśë ┬á

Bron: vergelijkgratisdatingsites.nl