Inspiratie voor vintage kapsels


Als ik films zie van vroeger met actrices als Audrey Hepburn of Brigitte Bardot valt me vaak op dat ze hun haar zo mooi hadden zitten! Om te laten zien wat ik bedoel kun je zo een aantal leuke vintage kapsels bewonderen.

Ik vind vaak dat het lijkt alsof vrouwen vroeger veel meer tijd aan hun haar besteedden dan dat ze nu doen. Hun kapsels kenmerkten zich door krullen die perfect in model zaten, paardenstaarten met linten en mooi opgestoken haar. Deze en de strakke boblijn van Louise Brooks en het pixie korte haar van Twiggy komen voorbij in de onderstaande foto’s van vintage kapsels.

Toen ik jonger was wou ik altijd krullend haar net als Marilyn Monroe. Nu vind ik de vintage kapsels vooral erg mooi om naar te kijken. Zit er voor jou wat tussen wat jij graag een keer wil proberen of heb je, je haar ooit geknipt als een van deze vrouwen?

Foto’s via Facebook, Photobucket, Tumblr en We heartit