Tips tegen droge lippen


Droge lippen komen helaas vaak voor, zijn erg vervelend en niet bepaald een fraai gezicht. Gelukkig kun je een aantal dingen doen om dit probleem te verhelpen. Kijk daarom snel mee naar de tips tegen droge lippen.

Water

Een manier om droge lippen tegen te gaan is het helpen van je huid bij haar vochtbalans. Het is daarom belangrijk een flinke hoeveelheid water te drinken, net zoals geldt bij een droge huid in het algemeen. Hiervoor moet je wel een behoorlijke dorst hebben, want pas met het drinken van een halve liter water per dag is een resultaat zichtbaar.

Exfoliëren

Je kunt bij last van droge lippen de huid ook een handje helpen bij het exfoliëren. Er zijn verschillende manieren om het verdwijnen van dode en oude huidcellen te versnellen. Zo kun je op een eenvoudige manier met een zachte vochtige tandenborstel over je lippen poetsen waardoor velletjes verdwijnen. Ook een warm vochtig washandje tegen je mond drukken schijnt te helpen tegen het probleem.

Lippenbalsem

Van lippenbalsem wordt veel gebruik gemaakt als lippen droog of pijnlijk zijn. Toch is het belangrijk om een goed product te kiezen. Lippenbalsems bevatten namelijk vaak ingrediënten die helemaal geen werking hebben of het probleem juist verergeren. Je kunt daarom het beste gaan voor een product met een natuurlijke basis. Kies absoluut niets met parfum, alcohol of olie want die gaan het geneesproces juist tegen.

Eten

Het is een kleine tip, maar het mag zeker niet ontbreken bij het tegengaan van droge lippen. Zo moet je eigenlijk geen heet, pikant of zout voedsel eten. Wanneer je dit wel probeert, kan je behoorlijk last krijgen van een branderig pijnlijk gevoel.

SPF

Niet alleen koude temperaturen zorgen voor droge lippen, de zon is net zo goed een boosdoener. Het is daarom aan te raden een lippenbalsem of lotion met Sun Protection Factor te gebruiken als bescherming tegen UV-straling. Kies het liefst een product met minimaal factor 18 die verbranding en uitdroging met warm weer tegen gaat.

Dokter

Als je alles hebt geprobeerd en de klachten aanhouden, dan is het aan te raden om langs je huisarts te gaan. Langdurig last hebben van droge lippen kan namelijk het gevolg zijn van vitamine te kort of een teken zijn van een bacterie of schimmelinfectie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.