7 lippenstift hacks die je echt moet weten

lippenstift hacks
Een perfecte look is niet compleet zonder mooie gestifte lippen. Natuurlijk weet je hoe je lippenstift moet aanbrengen, maar dat neemt niet weg dat een paar handige tips en trucjes altijd welkom zijn! Daarom staat hieronder 7 lippenstift hacks die je echt moet weten.

 1. Bijt voorzichtig op je lip

  Als je voorzichtig op je lip bijt, gaat het bloed in je mond sneller stromen. Hierdoor krijgen je lippen de kleur die jou het beste staat. Handig voor tijdens het shoppen van de perfecte tint lippenstift.

 2. Gebruik suiker als scrub

  Om je lippen te scrubben hoef je geen speciale lipscrub te kopen. In plaats daarvan breng je lippenbalsem aan en dep je daarop wat kristalsuiker. Hierna masseer je je lippen met je vinger.

 3. Laat je kleur knallen met concealer

  Omlijn je mond na het aanbrengen van een opvallende tint met concealer. Het contrast tussen de lippenstift en de concealer laat het pigment nog levendiger lijken.

 4. Geen lippenstift op je tanden

  Als je lippenstift hebt aangebracht, stop dan een schone vinger tussen je lippen en trek deze naar buiten. De lippenstift die op de binnenste delen van je mond zat, en die uiteindelijk op je tanden terecht was gekomen, wordt zo verwijderd.

 5. Glossen maar

  Door een beetje doorzichtige gloss aan te brengen in het midden van je lippen lijken ze voller. De glans werkt als highlighter en laat je mond meer opvallen.

 6. Perfect omlijnde lippen

  Als je het lastig vindt om je cupidoboog perfect te omlijnen, teken dan met een lippotlood een kleine X vanaf de top van je bovenlip. Als je vanaf hier begint, is het veel makkelijker dan vanaf de hoeken van je glimlach.

 7. Verminder pigment in je lippen

  Als je van nature sterk gepigmenteerde lippen hebt, is het lastig om nude of bleke lippenstift te dragen. Breng concealer aan over je hele mond en meng het goed aan de randen. Door dit te doen haal je het pigment uit je lippen en kun je vervolgens elke kleur gebruiken.

Foto: Kaboompics