Middelen tegen muggenbeten


Het is één van de weinige nadelen van het lekkere weer in de zomer, dat er weer muggen rondvliegen om je te prikken. Daarom zijn hier wat middelen tegen muggenbeten.

Azijn

Met appelcider azijn kun je het nare gevoel van een muggenbult tegengaan zonder dat het een branderig gevoel op je huid geeft.

Tandpasta

Het klinkt niet heel logisch, maar je kunt tandpasta gebruiken om de jeuk van muggenbulten te stoppen. Breng met je vinger of een wattenstaafje een beetje tandpasta aan op je muggenbult en weg is de jeuk.

IJs

Als je zak met ijs op muggenbulten houdt stopt de jeuk vanwege de kou. Helaas komt het gevoel wel weer terug als je het ijs eraf haalt, dus het is een oplossing voor de korte termijn.

Aloë vera

Aloë vera is hét middel om de huid mee te kalmeren, en dat werkt ook bij muggenbeten. Gebruik de binnenkant van een aloë vera blad om de irritatie van je muggenbulten minder te maken.

Citroen

Een paar druppeltjes citroensap op je muggenbult verlicht ook de jeuk. Daarnaast kunnen muggen door de citroengeur geen mensen meer ruiken, dus je voorkomt meteen nieuwe muggenbulten.

Baksoda

Baksoda wordt vaak gebruikt om zijn neutraliserende werking. Meng een beetje baksoda met water om een soort pasta te vormen die je 15 minuten op je muggenbult laat zitten, hierna is de jeuk weg!

Knoflook

Het ruikt niet zo lekker, maar als je met een open knoflookteentje over je muggenbult wrijft gaat de jeuk weg. De geur van de knoflook stoot ook nog eens muggen af.