Middelen tegen verbranding door zon


Veel mensen zijn gek op de zomer omdat de zon dan schijnt, maar dit kan er natuurlijk ook voor zorgen dat je verbrandt. Daarom heb ik een aantal onverwachte maar simple middelen tegen verbranding door zon voor je op een rij gezet.

Baksoda

Doe een half kopje baksoda in bad en ga er 10 minuten in liggen als je op veel plekken verbrand bent. Voor kleine verbrande gebieden zoals je schouders mix je baksoda met koud water en breng je het met het washandje op huid aan.

Tomaten

Tomaten zijn een heel handig middeltje tegen de roodheid van verbranding door de zon. Bewaar er daarom een aantal in de vriezer. Wanneer je deze pureert en dit aanbrengt op de huid zal die minder rood worden.

Yoghurt

Wat goed helpt tegen roodheid als je gezicht verbrand is, is een gezichtsmasker van yoghurt. Hiervoor meng je een kopje yoghurt met een half kopje havermout en laat je dit 15 minuten intrekken.

Komkommer

Bewaar een komkommer in de koelkast, als je er plakjes van snijdt en deze op de verbrande plekken legt verkoelt en hydrateert dit de huid.

Kamillethee

Leg een paar zakjes kamillethee in warm water, wring dan het water er uit en leg ze een halfuur in de koelkast. Je kunt de zakjes dan 5 minuutjes op de door zon verbrande huid leggen voor verkoeling.

Aloë vera

Bewaar een aloë vera blad in de koelkast. Trek bovenste laag eraf en leg het open stuk van het blad op de plekken die verbrand zijn om pijn te verminderen.

Paracetamol

Als je zo verbrand bent dat je er last van hebt met zitten, liggen en lopen, kan je de pijn verlichten door een paracetamol te nemen.

Abrikoos

Een vervelend gevolg van verbranding door zon is vaak dat je gaat vervellen. Als je 5 abrikozen laat weken in warm water en pureer ze met een lepel honing. Breng het mengsel op de huid aan en laat het 15 minuten zitten, dit gaat vervelling tegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.