Olijfolie als beautyproduct


Olijfolie mag in de keuken niet ontbreken, maar dat geldt eigenlijk ook voor je beauty stash. Hier lees je hoe je olijfolie kunt gebruiken als beautyproduct.

Olijfolie is een gezond product vanwege onverzadigde vetzuren, niet alleen je gezondheid heeft baat bij olijfolie, je uiterlijk net zo goed! Olijfolie kan namelijk heel wat dure beautyproducten vervangen en doet wonderen voor je huid en haar. Voor het beste resultaat koop je een fles extra virgin olijfolie.

Gezicht

Is je make-upremover op of heb je last van ruwe lippen? Dan biedt olijfolie de uitkomst. Maak een wattenschijfje nat en druppel er wat olijfolie op, je zult verstelt zijn hoe gemakkelijk je mascara en andere make-up verwijdert. Daarnaast maakt olijfolie de huid erg zacht en kun je er ruwe lippen ook goed mee behandelen.

Haar

In de eerste instantie vond ik het een beetje vreemd klinken om olijfolie te gebruiken voor je huid omdat het nogal vet is, toch schijnt het te werken. Zo kun je de olijfolie gebruiken als haarmasker of na je conditioner gebruiken met als resultaat superzacht haar. Op droog haar kan je olijfolie gebruiken als serum.

Huid

Voor je huid is olijfolie ook erg goed, zo kun je het gebruiken om een scrub te maken of heel je lichaam mee in te smeren voor een superzachte huid. Meng wat olijfolie met korrel grof zout of suiker en scrub hier je lichaam mee. Ook droge plekjes zoals knieën en ellebogen, maak je dankzij olijfolie zo weer zacht. Vind je het niet fijn om heel je lichaam in te smeren met de glibberige olie kun je ook een paar druppels aan je bodylotion toevoegen. Daarnaast is olijfolie ook een goede huis tuin en keuken variant op scheerolie.

Handen en voeten

Net als de rest van je lichaam maak je ook je handen en voeten erg zacht door ze in te masseren met olijfolie, vergeet vooral je droge voetzolen niet. Je nagelriemen maak je met olijfolie ook soepel. Je nagels kun je op een verzorgend badje trakteren door ze ongeveer 15 minuten te laten weken in wat olijfolie gemengd met citroensap.

Leave a Reply

Your email address will not be published.