Talkpoeder als beautyproduct


Talkpoeder wordt meestal gebruikt om huidirritaties bij baby’s tegen te gaan. Toch is dit product niet alleen voor baby’s geschikt, namelijk ook voor ons. Talkpoeder is voor van alles te gebruiken en daarom een perfect beautyproduct.

Talkpoeder maakt de huid glad, soepel en absorbeert vocht, daarom wordt het vaak bij baby’s gebruikt als ze bijvoorbeeld last hebben van luieruitslag. Maar aangezien wij ook graag een droge, gladde en soepele huid willen hebben is talkpoeder ook voor ons prima geschikt. Hier lees je waarvoor je talkpoeder kunt gebruiken.

Vet haar

Ook ik maak me hier schuldig aan, elke dag mijn haren wassen. Dit is namelijk niet goed omdat je haar daardoor uitdroogt en er hoofdroos kan ontstaan. Vet haar is natuurlijk ook geen gezicht, maak daarom gebruik van talkpoeder. Strooi wat talkpoeder in je handen en verdeel dit over je haarwortels. Het talg zorgt er voor dat je hoofdhuid een stuk schoner, frisser en droger wordt. Eigenlijk is talgpoeder daarom de voorloper van de droogshampoo die de laatste tijd steeds vaker opduikt in de schappen.

Scheren

Wanneer je na het scheren wat talkpoeder op de geschoren plekken wrijft voorkom je rode plekjes of ingegroeide haartjes. Daarnaast wordt je huid er erg glad en zacht van en is het ook geschikt voor ruwe plekjes zoals ellebogen en knieën.

Zweten

Talgpoeder neemt vocht op en helpt daarom perfect tegen zweet. Als je last van zweetoksels hebt kun je daarom af en toe wat talkpoeder onder je oksels smeren, dit geldt trouwens ook voor zweetvoeten of een glimmend voorhoofd. Bij je gezichtshuid is het aan te raden om eerst wat dagcrème op de te doen en daarna pas de vette en glimmende plekjes lichtjes in te smeren met talkpoeder.

Blaren

Talkpoeder verlost je voeten niet alleen van zweet, maar ook van blaren. Wanneer je nieuwe schoenen hebt en die nog moet inlopen krijg je door de wrijving vaak blaren. Verdeel wat talkpoeder tussen je voeten zodat er minder wrijving tussen je voeten en schoenen is, door minder wrijving verminder je sterk de kans op blaren.

Gezicht

Wanneer je foundation iets te donker is kun je er heel licht een laagje talkpoeder op deppen, hierdoor oogt de kleur wat lichter. Daarnaast heeft talkpoeder ook een matterende werking en is daarom prima om een vette huid te verdoezelen.

Niet alleen is talkpoeder een multifunctioneel beautyproduct, het is ook nog eens erg goedkoop. Voor een paar euro koop je bij de drogist een fles waar je gemakkelijk 3 maanden mee doet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.