Tips voor het aanbrengen van zonnebrand


Het is niet verstandig om zonder enkele bescherming in de zon te gaan zitten. Daarom vind je in dit artikel een aantal tips voor het aanbrengen van zonnebrand, om zo je gezicht en lichaam goed te beschermen tegen de slechte zon.

Gezicht

Sommige mensen denken dat ze een heleboel zonnebrandcrème moeten gebruiken om echt goed beschermd te zijn, maar dat is onzin. In principe is één theelepeltje zonnebrandcrème al genoeg om je gezicht goed te beschermen. Breng een beetje zonnebrandcrème aan op je voorhoofd, neus, wangen en kin en smeer het vervolgens goed uit zodat je hele gezicht goed beschermd is.

Lichaam

Zorg ervoor dat de SPF, Sun Protection Factor, die je kiest bij je huidtype past. Eventueel kun je advies vragen bij de drogist, apotheek of parfumerie. Om zo goed mogelijk beschermd te zijn tegen de zon, kun je het best een half uur voordat je gaat zonnen je lichaam insmeren. De meeste crèmes hebben namelijk even de tijd nodig om in te trekken. Denk niet dat je na één keer smeren klaar bent voor de hele dag, want zo werkt het natuurlijk niet. Je moet om de twee uur blijven smeren om echt helemaal goed beschermd te zijn.

Vergeten plekjes

Plekjes die de meeste mensen vergeten zijn onderarmen, achter de oren en de nek. Zorg ervoor dat je dit soort plekjes dus juist goed insmeert! Daarnaast kun je bepaalde plekjes, zoals je voeten en neus, van nog een extra laagje zonnebrandcrème voorzien.

Lippen

De lippen worden ook vaak vergeten, terwijl die juist zo belangrijk zijn. Gelukkig is het heel gemakkelijk je lippen te beschermen tegen de zon met een speciale lippenbalsem met SPF erin.

Water drinken

Tijdens het zonnen moet je er ook op letten dat je genoeg water drinkt om je vochtbalans op peil te houden.

Aftersun

Smeer je lichaam na het zonnen in met een speciale aftersun, daarmee blijf je langer bruin en zorg je ervoor dat je huid niet uitdroogt.