Tips om bruin te blijven


De vakantie is afgelopen en het dagelijkse leven is weer begonnen. Deze tips helpen je om je bruine kleurtje van de vakantie te behouden!

Water

Drink veel water! Dit is niet alleen goed voor je gezondheid, maar zorgt ook voor een betere doorbloeding. Door een betere doorbloeding sterven huidcellen minder snel af en behoud je dus langer je mooie bruine kleur.

Scrubben

We weten allemaal dat scrubben vooral belangrijk is voor het zonnen. Je haalt de dode huidcellen weg en hierdoor word je sneller en egaler bruin. Wanneer je al een bruin kleurtje hebt is het beter om niet al te enthousiast te gaan scrubben, hierdoor gaat je bruine kleur vervagen. Als je wilt scrubben gebruik dan een milde scrubcreme, dit zorgt ervoor dat alleen je huidschilfers verwijderd worden en niet je bruine kleur.

Baden en douchen

Zeker met slecht weer is het lekker om lang en warm te douchen of een bad te nemen. Probeer dit alleen niet te vaak te doen, het warme water droogt je huid uit waardoor je je kleurtje sneller verliest.

Hydrateren

Na het zonnen is het altijd belangrijk om je huid te verwennen met een flinke laag after-sun. Ook na de vakantie is het goed om je huid te blijven hydrateren met een lekkere bodylotion, dit zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt.

Voeding

Probeer veel producten te eten die bèta-carotenen bevatten. Dit is een sterk antioxidant dat de veroudering van de huid tegengaat. Onder andere wortels, spinazie, koolsoorten en mandarijnen zitten bomvol bèta-carotenen.

Mochten alle bovenstaande tips om bruin te blijven voor jou niet werken, dan is faken ook nog een optie. Door van af en toe gebruik te maken een zonnebank of een zelfbruiner doorstaat jouw bruine huidje de koude en zonloze Hollandse herfst.