Tips voor het gebruik van zelfbruiner


Niet getreurd als je geen geduld hebt om in de zon te bakken, er allergisch voor bent of de zon niet schijnt, er zijn genoeg andere manieren om bruin te worden! Daarom vind je hier een aantal tips voor het gebruik van zelfbruiner.

Plannen

Als je speciaal voor een bijzondere dag of avond een mooi kleurtje wilt hebben, dan kun je de zelfbruiner het beste een paar dagen van tevoren aanbrengen. Je weet namelijk nooit zeker hoe je huid reageert en je wilt er natuurlijk niet als een wortel bij lopen. Plan genoeg tijd in, zodat je niet hoeft te stressen. In totaal duurt het ongeveer 90 minuten om alles goed in te smeren en te laten drogen.

De juiste kleur

Het is moeilijk om te bepalen welke kleur zelfbruiner de juiste is. Er zijn lichte, medium en donkere kleuren en het beste kun je kiezen voor de lichte of medium kleuren. De echt donkere kleuren kun je beter links laten liggen, want hoe donkerder je gaat hoe nepper het er vaak uit gaat zien.

Je kunt kiezen voor een gekleurde crème, waarmee je meteen verschil ziet en dus ziet waar je het hebt aangebracht, of voor een kleurloze crème waarbij je dus achteraf pas resultaat ziet. Naar mijn idee is de eerste optie het fijnst, dan weet je tenminste waar je nog moet smeren en vergeet je sowieso niets.

Handschoenen

Bij het aanbrengen van de zelfbruiner kun je het beste latex handschoenen aantrekken. Zo voorkom je te bruine of vlekkerige handen. Als je echt liever niet met handschoenen werkt, kun je het ook zonder doen maar was je handen dan zo vaak mogelijk. Let op: Vooral tussen je vingers goed afspoelen!

Scrubben

Eigenlijk is het enige dat zelfbruiners doen het verven van je huid. Voor langer resultaat is het daarom slim om voordat je begint met smeren te scrubben. Zo haal je de dode huidcellen weg, zodat de zelfbruiner langer blijf zitten.

Droog

Je huid moet helemaal droog zijn wanneer je de zelfbruiner aanbrengt. Als dit niet het geval is dan is de kans op een vlekkerig resultaat een stuk groter.

Gelijkmatig

De zelfbruiner moet je gelijkmatig aanbrengen. Je kunt beter een aantal dunne laagjes over elkaar heen aanbrengen dan in één keer een heleboel en er dan achter komen dat het veel te veel is.

Gezicht

Pas op met je gezicht en smeer hier zeker niet alle zelfbruiners op. Kies om problemen te voorkomen daarom voor een speciale zelfbruiner voor het gezicht!

Drogen

Neem de tijd om de zelfbruiner goed te laten drogen. Je denkt misschien dat het na een minuut of 20 droog is, maar wacht voor de zekerheid nog net iets langer. Zo voorkom je dat al het werk voor niets is geweest.

Succes met het gebruik van zelfbruiner en veel plezier van je mooie, bruine huid!