Tips voor kiezen juiste haarkleur


Toe aan een nieuwe haarkleur? Het kan soms nog best lastig zijn om een goede haarkleur uit te kiezen. Daarom vind je hier tips om zo een haarkleur te vinden die bij jou past.

Huid

Let bij het kiezen van een nieuwe haarkleur op de teint van je gezicht. Heb je bijvoorbeeld een vrij lichte huid kies dan niet voor een donkere kleur zoals bruin. Hierdoor oog je, onnodig, erg bleek. Als je van plan bent je haar blond te verven kijk dan eens terug naar je babyfoto’s. Ben je geboren met blonde haren dan kan je jouw haren nu ook gerust blond verven.

Lichter maken

Ben je van plan je haar lichter te kleuren dan je natuurlijke haarkleur? Doe dit dan in kleine stapjes. Verf je haar nooit meer dan twee tinten lichter dan het oorspronkelijk is. Wanneer je in één keer je haar van bruin naar blond wilt kleuren loop je de kans dat de kleur niet uitvalt zoals je zou willen. En jouw gewenste blonde coupe zou dan zomaar ineens worteloranje kunnen worden.

Kleurspoeling

Je wilt je haar verven maar twijfelt nog of de kleur wel bij je past? Probeer dan eerst een uitwasbare kleurspoeling. Op deze manier kun je zien hoe het er ongeveer uit komt te zien en mocht de kleur je niet staan is het gelukkig nog niet definitief.

Wenkbrauwen

Ga je voor een totaal ander kleur vergeet dan niet je wenkbrauwen mee te verven! Jouw lichte wenkbrauwen passen misschien mooi bij je blonde haar, maar niet bij een chocoladebruine coupe. Dit klinkt heel logisch maar in de praktijk wordt dit toch vaak vergeten.

Highlights

Je bent wel toe aan een nieuwe look maar heel je haar verven lijkt je toch nog een te grote stap? Ga dan voor highlights! Het is geen radicale verandering en geeft je haar toch een nieuwe look. Daarnaast zorgen highlights voor meer volume en diepte in je haar!

Kapper

Wil je geen risico lopen laat je haar dan bij de kapper verven. Bij de kapper kunnen ze jou precies vertellen welke kleuren goed bij jouw haar passen en maken ze gebruik van professionele verf. Het kost misschien wat meer dan een haarverf van de drogist, maar dan weet je in ieder geval wel zeker dat het goed gekleurd wordt.

Heb jij je haar wel eens geverfd?

Leave a Reply

Your email address will not be published.