Tips voor mooie tanden door voeding


Helaas blijven je tanden niet altijd even mooi en wit. Verkleurde tanden kun je onder andere krijgen door het drinken van thee, koffie en wijn. Nu kun je kiezen voor het bleken van je tanden, maar er zijn ook genoeg makkelijkere en goedkopere oplossingen voor een stralend gebit. Hieronder staan tips voor mooie tanden door voeding.

Aardbeien

Een lekkere manier om je tanden witter te maken is het eten van aardbeien! Je moet de aardbeien dan wel goed kauwen, zodat de aardbei goed zijn werk kan doen. Een andere manier is een sap maken van aardbeien en daar een watje in dopen. Het watje moet je dan een paar minuten op je tanden houden.

Vervolgens doe je een schoon watje in een bakje met een heel klein beetje soda bicarbonaat en lauw water en daar wrijf je je tanden dan mee schoon. Ik zou daarna wel goed je mond spoelen, want het is niet verstandig om het goedje binnen te krijgen! Deze methode vergt wel veel doorzettingsvermogen want je zou het minimaal 3 keer per dag moeten doen.

Kaas

De eiwitten, calcium en fosfor in kaas voorkomen dat je gaatjes krijgt en door het eten van kaas heb je minder kans op tandplak. Ben jij een echte kaaskop? Dan zul je vast blij zijn dat je door het eten van kaas mooiere tanden krijgt!

Kauwgum

Kauwgum werkt niet alleen voor een frisse adem, maar ook je tanden worden er mooier van. Door het kauwen van kauwgum blijven bacteriën namelijk minder goed op je tanden zitten. Je tanden worden dus schoongemaakt en ook nog eens mooier! Het is overigens wel verstandig om voor suikervrije kauwgum te gaan.

Appels

Hoewel je zou denken dat het zuur van appels je tanden juist aantast, is het tegengestelde waar. Je tanden worden witter door het eten van appels, omdat verkleuringen worden tegengegaan. Dit geldt ook voor het eten van selderij en wortels.

Rozijnen

Het is verstandig om voortaan voor een bakje rozijnen te kiezen in plaats van een zak chips, want rozijnen voorkomen namelijk tandplak. Bacteriën blijven minder aan je tanden gehecht, waardoor je schonere tanden krijgt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.