Tips om mooier wakker te worden


Op televisie zie je het constant. Vrouwen die wakker worden met perfect haar en prachtige make-up. In het echt kan dat natuurlijk niet, maar er bestaan wel een paar tips om mooier wakker te worden.

Papillotten in je haar


Heb je geen tijd om ’s ochtends je haar te krullen, maar wil je er toch leuk uitzien? Doe dan papillotten in je haar voor dat je gaat slapen. De volgende dag hoef je ze er alleen uit te halen en een beetje haarlak in je haar te spuiten. Je hoeft trouwens niet per se papillotten te kopen. Je kunt prima zelf papillotten maken van oude stof, bijvoorbeeld van oude kleding of een plastictasje. Je knipt de stof of het plastic in reepjes van 2 bij 10 centimeter. Rol je haren er omheen tot je haar aanzet en leg een knoop in de stof of het plastic. Op deze manier blijven je krullen echt de hele dag zitten.

Nachtmasker


Er bestaan speciale huidmaskers voor ’s nachts. Je smeert het masker op je schone huid vlakvoor het slapen gaan. Op deze manier heeft het masker extra veel tijd om in te trekken en hoef jij niet een kwartier te wachten. Maak je huid goed schoon de volgende ochtend om de rest van het masker er af te halen. Je huid zal heerlijk zacht zijn als je wakker wordt.

Haarmasker


Je kunt ook een haarmasker nemen terwijl je ligt te slapen. Zorg dat je haar vochtig is als je het aanbrengt. Wikkel je haar in een handdoek of doe je haar in een knot en leg een handdoek over je kussen. Als je wakker wordt hoef je het alleen maar uit te spoelen met water. Je kunt ook gaan slapen met conditioner in je haar. Je haar zal hier heerlijk zacht en glanzend van worden. Vergeet het niet uit te spoelen de volgende dag.

Geen zout voor het slapen gaan


Eet geen zoute dingen voordat je gaat slapen. Je lichaam komt dan vocht te kort en trekt dit uit je huid. Op deze manier krijg je dus een droge huid. Kon je dat lekkere zouten eten toch niet laten liggen? Drink dan een paar glazen water voordat je naar bed gaat.

Handcrème


Overdag heeft handcrème nooit veel tijd om in te trekken. Niemand kan heel de tijd stil zitten met haar handen. Handcrème wordt vaak afgeveegd voordat het haar werk kan doen. ’s Nachts is dit allemaal veel makkelijker, want terwijl jij slaapt trekt de handcrème in. Breng voor het slapen gaan een ruime hoeveelheid handcrème aan op je handen en nagelriemen. Op deze manier heeft de handcrème de hele nacht om zijn werk te doen en heb je de volgende ochtend heerlijk zachte handen.

Foto’s via Wheheartit