Tips voor perfect gevormde nagels


Word jij ook spontaan jaloers als je iemand ziet met perfect gevormde nagels? Net als met veel andere dingen is het niet goed als er te voor staat. Zo zijn te lange nagels, te vierkante nagels en te ronde nagels niet mooi. Maar met deze tips voor perfect gevormde nagels heb jij straks zelf nagels om jaloers op te worden.

De perfecte nagels heb je als je nagelvorm tussen rechthoekig en ovaal in zit. Dit krijg je voor elkaar door je nagels te vijlen met een glazen vijl. Als je een glasvijl gebruikt, dan verklein je de kans op inscheuren en het breken van je nagels. Bovendien kun je met deze vijl wel heen en weer bewegen, wat niet kan met andere vijlen. Door de zigzag beweging met een andere vijl dan een glasvijl, breken je nagels namelijk eerder af.

Om het zekere voor het onzekere te nemen is het verstandig om één kant op te vijlen. Als je je nagels korter wilt hebben, gebruik je eerst een grove vijl om je nagels op de juiste lengte te brengen. Met deze grove vijl zorg je alvast dat je nagels de vorm krijgen die je wilt. Maar met een fijne vijl zorg je uiteindelijk voor een gladde afwerking. Ook kun je met de fijne vijl je nagels nog iets beter in de juiste vorm krijgen.

Tot slot is het belangrijk dat je je nagels niet te hardhandig vijlt. Zorg er vooral voor dat je de zijkanten van je nagels niet teveel weg vijlt, ook hierdoor kunnen je nagels eerder afbreken en inscheuren.