Tips tegen huidveroudering


Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het voorkomen van rimpels. Je hebt nu misschien nog wel een jonge huid, maar als je deze niet goed verzorgt, is het over een paar jaar een heel ander verhaal. Daarom lees je hier tips tegen huidveroudering.

We weten allemaal dat het goed is voor je huid om niet te roken, de zonnebank te vermijden, iedere dag je gezicht te reinigen en anti rimpel crème te gebruiken. Maar er zijn nog veel meer factoren die rimpels veroorzaken. Hier vind je 7 oorzaken van huidveroudering en tips wat je kunt doen om rimpels te voorkomen.

Geen suiker

Dat wij dik worden van suiker is duidelijk, maar uit onderzoek is ook gebleken dat suiker rimpels veroorzaakt. Suikers hechten zich namelijk aan het collageen. Hiervan wordt de huid stugger en minder elastisch. Het gevolg hiervan zijn rimpels. Je kunt suikers natuurlijk niet helemaal uit je voedingspatroon schrappen, maar probeer erop te letten dat je zo min mogelijk toegevoegde suikers binnen krijgt.

Was je gezicht niet te vaak

Als je te vaak je gezicht wast, droogt je huid uit. Dit gebeurt vooral als je gewone handzeep gebruikt.
De huid heeft namelijk een beschermingslaag met olie. Als je de huid te vaak wast met zeep, verwijder je deze laag. De huid droogt hier namelijk van uit, waardoor er rimpels ontstaan. Ook agressieve gezichtsreinigingen zijn slecht voor de huid. Was je gezicht dus niet te vaak en gebruik een milde lotion.

Gezichtsyoga

Door gezichtsyoga toe te passen, word je doorbloeding gestimuleerd. Ook je gezichtsspieren worden hiermee getraind. De mening van deskundigen zijn hierover verdeeld, maar sommige Hollywood sterren zweren bij gezichtsyoga.

Vermijd stress

Stress is niet alleen heel vervelend, het brengt ook nog eens veel negatieve gevolgen met zich mee. Als wij gespannen zijn, komt er een cortisol vrij. Dit krachtige stresshormoon versnelt de huidveroudering.

Slaap op je rug

Een goede nachtrust is natuurlijk goed voor de huid. Als je gaat slapen, is het beter om op je rug te gaan liggen. Als je op je zij ligt, drukt het kussen namelijk in je gezicht waardoor er lijntjes ontstaan. Deze trekken in de loop van de ochtend wel weg, maar als het te vaak gebeurt, kunnen er echte rimpels ontstaan. Kan je niet slapen op je rug? Doe dan een zachte kussensloop op het kussen, zoals een sloop van satijn.

Wees gelukkig

Optimistische, gelukkige en ontspannen mensen zien er jonger uit en hebben minder rimpels. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat ongelukkige vrouwen er ouder uitzien. Het onderzoek is verricht onder 200 identieke tweelingen. De gelukkige tweelingzus zag er in veel gevallen jonger uit dan de ongelukkige.

Geen jojo diëten

Mensen die constant flink aankomen en afvallen, hebben meer rimpels. Doordat zij aankomen, rekt de huid uit. Als het lichaam weer dunner wordt, kan de huid niet inkrimpen tot de huidige omvang van het lichaam. Een gerimpelde huid is hiervan het gevolg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.