Tips tegen pluizig haar


Iedereen heeft er wel eens last van haar dat pluist! Heel vervelend, want daardoor zit je haar net niet zo mooi als dat je graag zou willen. Met deze tips tegen pluizig haar ga je de pluis tegen.

Crèmespoeling

Gebruik na het wassen altijd een goede crèmespoeling. Bij voorkeur zou ik niet gaan voor een 2 in 1 shampoo, want ergens kan dat niet. Shampoo ontvet je haar namelijk en conditioner voegt juist vet toe, hierdoor kan het naar mijn mening nooit in één fles zitten!

Breng de crèmespoeling alleen aan op de lengte en punten van je haar en niet op je hoofdhuid. Als je dit wel doet, dan heb je namelijk kans dat je haar vet wordt. Laat de crèmespoeling een minuut of 3 zitten en spoel deze daarna goed uit. Als je dit doet met lauw of koud water, dan gaan je haarschubben dicht en gaat je haar meer glanzen!

Drogen

Mocht je heel erg last hebben van pluizig haar, zorg dan dat je je haar niet te vaak föhnt. Door de hitte van de föhn wordt je haar namelijk aangetast en daardoor kan het gaan pluizen. Als je haar nat is geweest na het wassen, is het verstandiger om er een handdoek om te wikkelen. Wil je toch je haar een beetje droger hebben, dep je haar dan droog. Als je ruw met de handdoek je haar droog maakt, zal het alleen maar meer gaan pluizen.

Borstelen

Veel meiden borstelen hun haar direct nadat ze hun haar gewassen hebben, maar het is verstandiger om dit te doen als het droog is. Als je je haar kamt als het nat is kan het namelijk eerder afbreken. Als je haar helemaal droog is, kun je het goed doorkammen. Een borstel met zachte haren, zal ook voorkomen dat je haar gaat pluizen.

Serum

Een middel dat eigenlijk gelijk helpt tegen pluis is een serum. Zelf ben ik fan van de Biosilk serum, omdat deze zo lekker ruikt en echt goed werkt! Maar natuurlijk zijn er genoeg andere serums op de markt. Breng het serum altijd alleen aan op de lengtes van je haar en op je haarpunten. Als je het serum bij je haaraanzet gebruikt, dan krijg je namelijk gegarandeerd een coupe van vet haar!