Tips tegen statisch haar


Als ik een ding mag noemen wat ik meest vervelend vind aan de koude wintermaanden dan is het wel statisch haar. Het is dan ook lastig om een normale borstel te gebruiken, want mijn lokken staan dan recht overeind. Wanneer je dit probleem wilt voorkomen kun je meekijken naar de tips tegen statisch haar.

Verzorging

Statisch haar is vaak het gevolg van droogheid. De koude lucht maakt dit probleem helaas alleen nog maar erger. Je kunt dit het beste oplossen door je lokken op de juiste manier te verzorgen. Hiervoor kun je verschillende producten met olie gebruiken. Dit goedje bevat namelijk voedingstoffen en vetten die een glanzend en verzorgend effect hebben. Je kunt kiezen uit verschillende haarmaskers, serums en speciale behandelingen bij de kapper.

Shampoo

Je zult het misschien niet geloven, maar statisch haar kan ontstaan door je shampoo. De flesjes bevatten jammer genoeg vaak chemicaliën, alcohol en parfums, die je kapsel ook nog eens ernstig beschadigen. Kies voor een gezonde look het liefst voor een shampoo waaraan zuiveringszout of natuurlijke ingrediënten zijn toegevoegd.

Haarspray

Bijna iedereen heeft wel een bus haarspray in huis. Het is daarom ook het ideale hulpmiddel tegen statisch haar. Zorg er wel voor dat het product weinig alcohol bevat anders maak je de vervelende uitdroging nog erger. Voor een geleidelijk effect kun je het beste wat haarspray op je borstel spuiten en deze door je lokken halen.

Houten borstel of kam

Een andere manier om statisch haar tegen te gaan is het gebruik van een houten borstel met natuurlijke haren of een kam. Dit kost vaak wel iets meer, maar creëert wel een fatsoenlijke haardos zonder eigenwijze plukken. Plastic hulpmiddelen vangen helaas elektriciteit op en zorgen voor een vreselijk kapsel dat alle kanten op staat.

Kleding

Statisch haar kan ook door bepaalde stoffen van kleding, sjaals of petten komen. Synthetische en wollen materialen kunnen namelijk lelijke plukken veroorzaken door wrijving met je hoofdhuid. Het beste kun je alleen katoen en natuurlijke materialen aantrekken, zodat er geen gevoelige wrijving ontstaat en je haar alle kanten op beweegt.

Nieuwe technieken

Bijna alle vrouwen maken wel eens gebruik van een föhn, stijl- of krultang, terwijl wij weten dat het niet echt mee helpt aan gezond haar zonder een statisch dilemma. Tegenwoordig zijn er gelukkig een hoop nieuwe technieken en producten die je coupe wel kunnen verzorgen. Denk maar eens aan haartools met beschermende ingrediënten zoals arganolie of keratine.