Tips tegen vet haar


Heb jij ook vaak last van vet haar? Dat is heel vervelend! Het ziet er meestal een beetje onverzorgd uit en je haar blijft niet mooi in model. Maar met deze tips kom jij van je vette haar af!

Vet haar wordt vaak veroorzaakt door talg. Iedereen maakt talg aan, maar sommige hebben hier meer last van dan anderen. Als je te veel talg aanmaakt, wordt je haar vet, sliertig, slap en futloos. Je lokken kunnen er ook minder fris uit gaan zien als je er vaak aanzit. Aan het eind van je menstruatie kan je ook meer last hebben van vet haar. De hormonen die je dan aanmaakt, zorgen er namelijk voor dat je meer talg produceert.

Wassen

Wanneer je heel vaak je haren wast, wordt het nog vetter. Je maakt dan namelijk nog meer talg aan, omdat je huid anders uitdroogt. Je mag je haren ook niet te weinig wassen, anders wordt het natuurlijk vies en vet.

Niet aanzitten

Probeer zo min mogelijk met je lokken te spelen en je handen door je haren heen te halen. Als je handen vettig zijn, wordt je haar dit ook. Ook overmatig borstelen en kammen kan vette lokken veroorzaken.

Niet föhnen

Probeer je haar niet te föhnen en het natuurlijk op te laten drogen wanneer je vet haar hebt. Warmte zorgt er namelijk voor dat je meer talg aanmaakt. Als je toch een föhn gebruikt, stel dan een lage temperatuur in.

Speciale shampoo

Er zijn natuurlijk ook genoeg shampoos te koop tegen vet haar. Als je vaak je haren wast, kun je het best kiezen voor een milde shampoo met een neutrale zuurgraad van pH 7.

Niet masseren

Probeer je hoofdhuid zo min mogelijk te masseren wanneer je shampoo aanbrengt. Je talgklieren worden namelijk gestimuleerd wanneer je ze masseert.

Eet groente en fruit

Groente en fruit lijken altijd wel ergens goed voor te zijn. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je uiterlijk. Gezonde producten voorkomen namelijk ook vet haar.

Vermijd verzorgingsproducten

Probeer verzorgingsproducten als serums, kuren en balsem te vermijden. Hier zitten namelijk vaak oliën in waardoor je haar vet wordt.

Droogshampoo

Zorg ervoor dat je altijd een klein flesje droogshampoo in je tas hebt zitten. Als je lokken echt heel vet zijn, kun je het in ieder geval zo even oplossen totdat je thuis bent!