Tips voor glanzend haar


Iedereen droomt van natuurlijk glanzend haar, maar door de komst van de föhn en stijltang is de glans vaak ver te zoeken. Maar ook al gebruik je vaak deze boosdoeners voor je haar, er is nog hoop! Hieronder vind je 3 tips voor glanzend haar.

Voeding

Voor je haar zijn goede voedingsstoffen net zo belangrijk als de rest van je lichaam. Voornamelijk vitamine B zorgt voor glanzend haar. Deze vitamine zit onder andere in volkoren granen, avocado’s, varkensvlees, bananen en melk. Je haar krijgt van deze voedingsmiddelen echt een boost, want behalve glans, gaat je haar er ook van groeien!

Masker van bier

Een haarmasker van bier maakt je haar sterker en zorgt voor een mooie glans. Het stinkt onwijs, maar het is de perfecte manier om een glanzende haardos te creëren. Doe een blikje bier in een kom en maak met je handen je haar goed nat met het bier. Wikkel een handdoek om je haar en laat het even intrekken. Na ongeveer een half uur spoel je je haar goed uit en was je het minstens één keer, om van de bierlucht af te komen.

Voorzichtig met föhn

Omdat pluizig haar vaak veroorzaakt wordt door overmatig gebruik van stijltang en föhn, is het beter om deze wat minder te gebruiken. Vooral de stijltang zorgt voor droog haar en je haar kan er zelfs door afbreken! Zorg altijd dat je een beschermingsproduct gebruikt voordat je je haar gaat stijlen. Bij föhnen is het belangrijk dat je hem op minimaal 10 van je haar vandaan houdt.