Tips voor harsen van wenkbrauwen


Het harsen van je wenkbrauwen kan, zeker de eerste keer, erg lastig zijn. Deze tips zullen je zeker helpen om de perfecte wenkbrauw te creëren.

Het epileren van je wenkbrauwen is een tijdrovend werkje. Wanneer je denkt dat je alle haartjes hebt weggehaald, blijkt in een ander soort licht meestal dat er nog genoeg zitten. Ook lichte haartjes zijn vaak moeilijk te verwijderen, omdat je ze niet ziet. Door je wenkbrauwen te harsen kun je in 1 keer veel haartjes tegelijk weghalen. Daarna kun je het bijhouden met een pincet.

Methode

Er zijn in principe twee manieren om je wenkbrauwen te harsen. Je kunt kiezen voor harsstrips, deze zijn meteen klaar voor gebruik. Je kunt ook kiezen voor losse hars, die je vaak warm moet maken. Het voordeel van de harsstrips is dat je ze snel kunt gebruiken, zonder dat je veel gedoe hebt. Met de losse hars ben je vaak iets meer tijd kwijt, maar hiermee kun je veel preciezer werken.

Gevoelig

De huid rond je ogen is erg dun en vaak ook erg gevoelig. Gebruik dan ook een hars of strips die geschikt zijn voor het gezicht en de wenkbrauwen. De huid van je benen is heel anders dan de huid in je gezicht, dus je kunt niet zomaar elke hars gebruiken.

Vorm

Bepaal van te voren precies de vorm die je wenkbrauwen moeten krijgen. Wanneer je strips gebruikt, kun je ze knippen in de juiste vorm. Met losse hars zul je zelf heel precies moeten zijn met aanbrengen. Wanneer je het moeilijk vind om te bepalen welke haartjes je weg moet halen, kun je je wenkbrauwen ook eerst donker intekenen met een sjabloon. Alle haartjes die je niet ingekleurd hebt, kun je dan weghalen.

Pijn

Het harsen van je wenkbrauwen kan best even zeer doen. Het is even schrikken wanneer je voor het eerst de strip eraf trekt en je huid kan ook daarna best nog even gevoelig zijn. Na het harsen kun je, om de pijn te verminderen, de huid koelen met een ijsblokje en insmeren met een kalmerende crème.

Hulp

Het harsen van je wenkbrauwen is geen makkelijk klusje. Je kunt het de eerste keer ook door de schoonheidsspecialist laten doen, zodat je weet hoe het in zijn werk gaat. Wanneer je een vriendin hebt die ook graag perfecte wenkbrauwen wil, kunnen jullie ook elkaars wenkbrauwen harsen.