Tips voor mooi haar het gehele jaar


Heb je net als ik een hekel aan bad hair days en wil je hier in 2013 zo min mogelijk last van hebben, dan mag je dit artikel niet aan je voorbij laten gaan. Hieronder vind je namelijk 5 tips om je het gehele jaar aan mooi haar te helpen.

Houd je haar gezond

Als jij zo min mogelijk last wilt hebben van bad hair days, dan is het heel belangrijk om je haar gezond te houden. Dit doe je niet alleen door het binnenkrijgen van de juiste voeding en het gebruiken van passende haarproducten, maar ook door regelmatig naar de kapper te gaan.

Zoek de juiste haarproducten

Het is heel belangrijk om haarproducten te zoeken die bij jouw haartype passen. Dit betekent wellicht dat je met verschillende producten moet gaan experimenteren, om de perfecte match met jouw haar te vinden. Vraag eventueel een winkelmedewerker of iemand met hetzelfde haartype om advies. Dit kan je namelijk al aardig op weg helpen en scheelt je misschien wel een lange zoektocht naar het perfecte haarproduct.

Leer van de professionals

Wil je in staat zijn om zelf mooie haarlooks te creëren, dan is het geen gek idee om wat stylingtips op te volgen van de professionals. Dit kan je namelijk heel wat bezoekjes aan de kapper schelen. Daarnaast kun je ook op zoek gaan naar inspiratie voor verschillende soorten kapsels, om een idee te krijgen van wat je allemaal met jouw haar kunt doen. Zo kun jij jezelf iedere dag weer van een mooie coupe verzekeren.

Kijk naar de trends

Het kan erg leuk zijn om je kapsel aan het seizoen aan te passen en daarom is het niet verkeerd om te kijken naar de haartrends. Deze kunnen je immers heel wat inspiratie geven voor een haarstijl die past bij de desbetreffende tijd van het jaar. Op die manier kun je te allen tijde met een hot en trendy haarcoupe de deur uit stappen, iets wat je heel wat complimentjes op zal kunnen gaan leveren.

Wees niet bang om te experimenteren

Raak je een beetje uitgekeken op jouw huidige kapsel en ben je eigenlijk wel toe aan iets nieuws, wees dan niet bang om te experimenteren. Oké, het is misschien niet slim om je haar opeens felroze te ververen, maar vraag de kapper bijvoorbeeld eens naar ideeën voor een vernieuwende haarstijl. Je zou hierdoor nog wel eens plezierig verrast kunnen worden en daarnaast is het nooit verkeerd om iets nieuws te proberen.

Foto via Weheartit