Tips om je wimpers sneller te laten groeien


Wimperhaartjes groeien ongeveer 1 cm per maand, toch vinden we dit vaak te weinig. Hier volgen enkele tips om je wimpers sneller te laten groeien.

Vaseline

Vaseline gebruik ik in het vervolg niet meer alleen voor mijn lippen of droge huid, maar ook om mijn wimpers voller en langer te maken. Het is nooit officieel bewezen dat het de groei bevordert. Wel zijn er talloze reacties van mensen te vinden op het internet die zeggen het elke avond gebruiken en dat ze na een maand duidelijk resultaat zien.

Wonderolie

Wonderolie, de echte naam is castorolie, werd oorspronkelijk gebruikt als laxeermiddel voor zwangere vrouwen. Vraag me niet wie het heeft bedacht, maar als je dit een keer per dag met een wattenstaafje op je wimpers smeert schijnt het wonderen te verrichten. Je wimperharen worden er donkerder, voller en langer door.

Gezond eten

Zorg dat je veel vitamine B, D en E binnen krijgt want gezond eten stimuleert je haargroei. Vitamine B en D zitten in producten als fruit, vis en eieren. In groente en plantaardige producten komt veel vitamine E voor. Voorbeelden hiervan zijn noten, zaden en granen.

Make-up afhalen

Make-up afhalen helpt niet alleen voor een mooiere gezondere huid bevordert het ook de groei van je wimpers. Mascara houdt namelijk je wimpergroei tegen. Zo is het ook niet slim om waterproof mascara te gebruiken als je wilt dat je wimpers groeien, omdat je deze nooit helemaal verwijdert krijt.