Verschillende soorten haarborstels


Haren borstelen is iets wat iedereen elke dag doet. Maar natuurlijk is niet elk haar hetzelfde en daarom bestaan er verschillende soorten haarborstels.

Als peuter was ik gezegend met blonde pijpenkrullen, maar omdat ik al begon te gillen als mijn moeder met de borstel kwam aanlopen werd er op een dag de schaar in gezet. Helaas zijn mijn krullen nooit meer teruggekomen, maar ik kreeg er wel een volle blonde bos met af en toe een beetje slag voor terug. Omdat ik als kind een borstelfobie heb opgelopen, is mijn haarborstel nu bijna heilig. Want ondertussen weet ik dat de juiste borstel veel voor je haar kan doen. Heb jij nog niet jouw ideale type gevonden, dan vind je hier de verschillende soorten haarborstels.

Paddle borstel


De Paddle borstel is vrij breed, heeft een platte basis en kleine tot gemiddelde pinnen. Het maakt je haar mooi glad en stijl en zorgt niet voor volume. Deze borstel is bedoeld voor dik halflang tot lang haar en is minder geschikt voor haar dat in laagjes is geknipt.

Styling borstel


De Styling borstel is rechthoekig, plat, smal en de pinnen zitten dicht bij elkaar. Deze haarborstel geeft meer volume en is ideaal om klitten te verwijderen. Dit model is voor elk haartype geschikt, maar doet zijn werkt het beste bij korter haar of bij kapsels met ronde lagen.

Vent borstel


De Vent borstel herken je aan de open basis en de pinnen die ver uit elkaar staan. Door de luchtgaten is dit model erg handig tijdens het föhnen. De lucht kan zo door de borstel heen waardoor het haar sneller droogt. De Vent borstel is geschikt voor kort en middellang haar en zorgt voor volume.

Cushion borstel


De Cushion borstel heeft een ronde vorm en een rubberen kussen waardoor de pinnen zacht aanvoelen. Deze zachtere haarborstel masseert de hoofdhuid waardoor je haar gaat glanzen en zorgt ervoor dat het steil en zacht wordt. Dit model is perfect voor niet al te dik halflang tot lang haar.

Föhn borstel


De Föhn borstel is rondom helemaal voorzien van pinnen of haartjes. In het midden heeft dit type hitte geleidend materiaal dat warm wordt tijdens het föhnen. Hierdoor droogt je haar sneller en kun je het makkelijk in model brengen. Föhn borstels zijn er in verschillende diktes waardoor er voor elk haartype een is. Zo maken grote borstels het haar glad en zacht en zorgen kleine modellen voor slag of krullen.