Verzorging van gevoelige huid


Naast een droge, vette en gecombineerde huid komt ook een gevoelig huidtype vaak voor. De gevoelige huid vraagt om een aparte verzorging. Daarom lees je hier hoe je dit huidtype herkent, reinigt en verzorgt.

Herkennen

Een gevoelige huid kan gemakkelijk geïrriteerd raken door verzorgingsproducten of invloeden van buitenaf. Kenmerkende reacties zijn, jeuk, een branderig gevoel of een rode huid. Een gevoelige huid kan soms ook schilferachtige plekjes vertonen. Een gevoelige huid ontstaat omdat de buitenste huidlaag, de hoornlaag, een verzwakte beschermingsfunctie heeft. Daarnaast is een gevoelige huid erg dun en voelt snel droog aan.

Reinigen

Ook bij dit huidtype is het belangrijk de huid voldoende te reinigen gebruik alleen geen zeep of facial wash, deze kunnen de huid irriteren. Kies voor een lichte hypoallergische reinigende lotion of wat babyzeep. Reinig de huid minimaal 2 keer per dag, aangezien deze snel geïrriteerd is door producten of invloeden van buiten af.

Verzorgen

Maak bij de verzorging van de gevoelige huid gebruik van milde producten die niet geparfumeerd zijn. Wanneer je het gezicht behandelt met producten die allerlei toegevoegde ingrediënten bevatten loop je kans dat de huid geïrriteerd raakt.


Zwitsal producten zijn speciaal gemaakt voor baby’s omdat deze vaak nog een gevoelige huid hebben. Daarom bevatten ze geen parfum, zijn ze zeepvrij en pH-neutraal. Naast babyhuidjes zijn Zwitsal artikelen ook erg geschikt voor de gevoelige huid. Hierboven staat de Zwitsal wascrème, deze kost €2,75 voor 200 ml.

Niveau heeft een speciaal masker voor de gevoelige huid. Het masker heeft een verzachtende en kalmerende werking en maakt de huid glad. Het product bevat onder anderen aloë vera en bisabolol. Bisabolol is een olie van kamillebloesem en heeft een positieve werking op een rode, jeukerige huid. Dit masker is voor €2,49 te koop.

Speciale reinigingsdoekjes voor de gevoelige huid zijn verkrijgbaar bij de Kruidvat voor €2,17. De doekjes bevatten geen alcohol en zijn voorzien van aloë vera, dit verzacht de huid.