Verzorging van normale huid


De normale huid is 1 van de meest geliefde huidtypes. Dit type ziet er mooi uit en is gemakkelijk om te verzorgen. Ben jij gezegend met dit huidtype? Hieronder lees je meer over de verzorging van de normale huid.

Herkennen

De normale huid is niet vet of droog, maar heeft een zachte, bijna zijdeachtige textuur. De normale huid is heel egaal en bevat weinig pukkeltjes of mee-eters, ook zijn de poriën nauwelijks zichtbaar. Als je gezegend bent met de normale huid heb jij ook weinig last van een glimmende huid of rode plekjes.

Reinigen

Ondanks dat de normale huid egaal is heeft deze wel de nodige verzorging om zo te blijven. Dagelijks reinigen, zowel ’s ochtends en ’s avonds, is belangrijk om de huid mooi te houden. Begin de dag met een schuimende facial wash en masseer deze goed in. Gebruik altijd een voedende en hydraterende dagcrème om te voorkomen dat de huid uitdroogt. Reinig ’s avonds de huid om te voorkomen dat de poriën verstopt raken en er pukkeltjes ontstaan.

Verzorgen

De normale huid is kun je het best verzorgen met simpele, milde producten. Af en toe een scrub kan geen kwaad, maar overdrijf hier niet mee. Hieronder staan een aantal verzorgingsproducten geschikt voor de normale huid.


De Skin Naturals Pure Reiniging 3 in 1 van Garnier is te koop voor €8,39. Deze tube is te gebruiken voor 3 verschillende behandelingen, je kunt je huid er mee reinigen, scrubben en een masker mee geven.

De gezichtstonic van Nivea verfrist en zuivert de normale huid. De tonic bevat lotusextracten en vitaminen om de huid te hydrateren. De tonic kost €4,99.

Een prima dagcrème voor de gevoelige huid is die van de Kruidvat. Deze crème bevat niet veel onnodige ingrediënten, maar genoeg om je huid te verzorgen en beschermen. De prijs van deze dagcrème is helemaal leuk, de crème is te koop voor €1,69. De nachtcrème variant kost €1,99.